Ροδόπη: Εβδομήντα πέντε καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες ζητούν αύξηση των ωρών εργασίας τους

Εβδομήντα πέντε (75) καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες της Ροδόπης δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα διατηρώντας σε ικανοποιητικό επίπεδο την καθαριότητα των σχολικών μονάδων τους.

Όπως τόνισε σήμερα Δευτέρα 19-12-2022, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κα Γεωργία Ευαγγελοπούλου και φέτος βρέθηκαν αντιμέτωπες με λιγότερες ώρες δουλειάς, περισσότερους χώρους ευθύνης και περιορισμένη χορήγηση ειδών υγιεινής και καθαριότητας.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr, σημείωσε, ότι κύριο πρόβλημα των εβδομήντα τριών (73) εργαζόμενων γυναικών και των δύο (2) ανδρών, είναι οι μειωμένες ώρες απασχόλησης. Οι είκοσι δύο (22), όπως είπε, εργάζονται έξι ώρες και οι υπόλοιπες πέντε.

«Υπάρχουν περιπτώσεις συνάδελφοί τους να χρειάζονται λίγα χρόνια για να βγουν στη σύνταξη, ωστόσο, οι αμοιβές τους και τώρα είναι χαμηλές, ομοίως λιγότερα και τα χρήματα της συνταξιοδότησής τους», ανέφερε.

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα της δουλειάς τους με ειλικρίνεια σημείωσε τη μη 100% ικανοποίησή τους, καθώς είναι λίγα τα χέρια και πολλές οι ανάγκες. «Μετά τις γιορτές θα ακολουθήσει αύξηση των ωρών εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας αναφορά σε αίτημα – συνάντηση με τον δήμαρχο και τον αρμόδιο υπουργό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος