Ροδόπη: Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στην Κομοτηνή – Το e-Αιμοδότες “πάει” Χίο

Το παρόν τους δίνουν σε μια ακόμη  εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται από το πρωί της Κυριακής από το Σωματείο Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης στο χώρο του Δημαρχείου Κομοτηνής οι e-Αιμοδότες. “Ετοιμάζοντας βαλίτσες” και για την πανέμορφη  Χίο, καθώς το Νοσοκομείο του νησιού θα είναι το 4ο της χώρας που θα αξιοποιήσει την εφαρμογή των μαθητών.

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον 2o Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM του Προγράμματος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Generation Next του ιδρύματος Vodafone, διακρίθηκε με έπαινο καλής εκπαιδευτικής πρακτικής STE(A)M στο Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο «Εκπαιδευτικοί και Εκπαίδευση STE(A)M», διακρίθηκε στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools 2021 στον Παγκόσμιο Στόχο 3: Καλή Υγεία και Ευημερία.

Ροδόπη: Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στην Κομοτηνή – Το e-Αιμοδότες “πάει” Χίο“Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών και τις ανάγκες για αίμα στα νησιά μας να είναι ιδιαίτερα αυξημένες, στεκόμαστε αρωγοί στα τμήματα αιμοδοσίας. Από τις 12 Ιουνίου στην νέα ανανεωμένη έκδοση 3.0 του e-Αιμοδότες περιλαμβάνεται και το Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο”,  δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” η καθηγήτρια, Αικατερίνη Αθανασούλα, περήφανη για τους μαθητές και τους συναδέλφους της.

https://www.youtube.com/watch?v=BfsZDAs9QwY

Στην σημερινή εθελοντική πρωτοβουλία συμμετέχουν οι “Σπορίτες” Ροδόπης. Ενώ παρόν όπως πάντα είναι το ακούραστο δυναμικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής. “Η αιμοδοσία είναι μια βαθιά ανθρωπιστική κίνηση” τόνισε η επισκέπτρια υγείας κα Νόνα Κόφα καλώντας όλους και όλες και αυτό το καλοκαίρι να αιμοδοτήσουν μην λησμονώντας τις ανάγκες για αίμα που πάντα την περίοδο του καλοκαιριού αυξάνονται.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί της ομάδας e-αιμοδότες είναι οι: Βερρή Ανδρονίκη (ΠΕ86), Μαργαρίτης Χουρμούζης (ΠΕ03) και Αθανασούλα Αικατερίνη (ΠΕ04.04)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος