Ροδόπη: Ερώτηση ΚΚΕ για τη διακοπή σχολικών γευμάτων

Ερώτηση του ΚΚΕ προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη διακοπή των σχολικών γευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές: Δελής Γιάννης (υπεύθυνος για θέματα αν.Μ.Θ.), Κανέλλη Λιάνα, Κομνηνάκα Μαρία και Συντυχάκης Μανώλης. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης στις 26/2, οι 1.227 σχολικές μονάδες (185.000 μαθητές), που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, ενημερώθηκαν “εντελώς αιφνιδιαστικά” πως από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου σταματά η διανομή των γευμάτων στους μαθητές.

Ροδόπη: Ερώτηση ΚΚΕ για τη διακοπή σχολικών γευμάτων“Η διακοπή της χορήγησης των σχολικών γευμάτων αιτιολογείται από την καθυστέρηση της έγκρισης της νέας σύμβασης έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το Υπουργείο Παιδείας δε φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής” τονίζεται και σημειώνεται ότι “Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή αυτή η εξέλιξη”. Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης: “Τα σχολικά γεύματα (ανεξάρτητα από τα τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος) αποτελούν στήριγμα για αρκετές εργατικές – λαϊκές οικογένειες, για οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες μέσα στην καθημερινότητα για να καλύψουν άμεσες ανάγκες, και μάλιστα αυτή του φαγητού. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα”.

Ερωτάται η κ. Υπουργός Παιδείας: Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε: “Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα. Να πάρει μέτρα για να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού το μέτρο των σχολικών γευμάτων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος