Ροδόπη: Εργασίες καθαρισμού του οδικού δικτύου και ψεκασμού κατά των κουνουπιών

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες συντηρήσεων και καθαρισμών κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, αρμοδιότητας Π.Ε. Ροδόπης. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με τη συνδρομή μηχανημάτων και προσωπικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και αφορούν στην κοπή χόρτων, θάμνων και κλαδιών από δέντρα που εμποδίζουν την ορατότητα, αποσκοπώντας στη λειτουργική κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην πρόληψη κατά της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά.

Σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες Ροδόπης, έχουν καθαριστεί από χόρτα σημεία του οδικού δικτύου από Εθνική Οδό Πόρτο Λάγος – Κομοτηνή – Όρια Νομών Ροδόπης – Έβρου, καθώς και των επαρχιακών οδών από διασταύρωση μέχρι Φανάρι, προς Ίασμο έως όρια Νομών Ροδόπης – Ξάνθης και από Κομοτηνή έως Μαρώνεια.

Πιο συγκεκριμένα, στην ίδια κατεύθυνση αποβλέπουν και εργασίες κοπής χόρτων που αναμένεται να υλοποιηθούν την τρέχουσα εβδομάδα στην επαρχιακή οδό Ξυλαγανής – Ιμέρου – Πλατανίτη, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Πόρπης – Αρωγής, καθώς και στην επαρχιακή οδό Μέσης – Παραλία Μέσης.

Παράλληλα, εξακολουθούν σε εβδομαδιαίο επίπεδο συστηματικές εφαρμογές για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κουνουπιών από ειδικά συνεργεία που εκτελούν ψεκασμούς από εδάφους καθώς και εναέριους. Αεροψεκασμοί έγιναν σε ευρύτερες περιοχές των οικισμών Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Γλυφάδας, Ιμέρου και σε περιοχές γύρω από τις λίμνες Βιστωνίδας και Ισμαρίδας, της παραλίας Μέσης και Γλυφάδας, του Λιμανιού Ιμέρου και του Δέλτα ποταμού Φιλιουρί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος