Ροδόπη: Εργασίες αποκατάστασης του δρόμου προς το Παπίκιο Όρος

Εργασίες αποκατάστασης του δρόμου προς το Παπίκιο Όρος ξεκίνησε η Περιφέρεια αν.Μ.Θ.. Η ΠΕ Ροδόπης, σε συνεργασία με μηχανήματα της Δ/νση Τεχνικών Έργων, πραγματοποιεί εργασίες αποκατάστασης στον χωματόδρομο, από το σημείο μετά την επικείμενη ασφαλτόστρωση, που οδηγεί προς τον οικισμό Κερασιάς.

Ροδόπη: Εργασίες αποκατάστασης του δρόμου προς το Παπίκιο ΌροςΣύμφωνα με ενημέρωση του αντιπεριφερειάρχη, κ. Νίκου Τσαλικίδη στο επόμενο διάστημα, αναμένεται έργο που αφορά στην ασφαλτόστρωση των πρώτων 3,65 χλμ της Επαρχιακής οδού Σώστη προς τον δρόμο για την Ιερά Μονή Μαξίμου Καυσοκαλύβη, βελτιώνοντας την πρόσβαση τόσο προς την Κερασιά, όσο και προς την Μονή.
«Παράλληλα, με τη βελτίωση του δρόμου, πρόκειται, ακόμη, για ένα έργο, που μας δίνει την ευκαιρία : να αναδείξουμε τις ομορφιές του ορεινού όγκου της Ροδόπης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της, καθώς η συγκεκριμένη οδός οδηγεί στο Παπίκιο Όρος και την εν λόγω Ιερά Μονή» αναφέρει ο κος Τσαλικίδης. Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης προσθέτει: «Φυσικά, δημιουργούμε έναν νέο πόλο έλξης για εναλλακτικό τουρισμό, με ασφάλεια για τους νέους επισκέπτες μας!»

Εργασίες ανόρυξης έξι γεωτρήσεων στον Ίασμο

Ροδόπη: Εργασίες αποκατάστασης του δρόμου προς το Παπίκιο ΌροςΕπίσης, ξεκίνησαν οι εργασίες Ανόρυξης Γεώτρησης στο Κοπτερό του Δήμου Ιάσμου. Συνολικά θα υλοποιηθούν 6 αρδρευτικές γεωτρήσεις στην περιοχή του Ιάσμου προϋπολογισμού 120.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ΠΑΜ-Θ. «Η περιοχή μας στηρίζεται στο αγροτικό εισόδημα και στον αγροτικό κόσμο. Προχωρούμε σε αρδρευτικά έργα σε όλη τη Ροδόπη ώστε να εξασφαλιστεί η άρδευση της ευρύτερης περιοχής» σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης και καταλήγει: «Στηρίζουμε έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα!»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος