Ροδόπη: Εργασία στον Ιδιωτικό τομέα

Η πολύωρη ορθοστασία, η εργασία πέραν του συμφωνημένου ωραρίου και η δυστροπία εργοδοτών και πελατών από τη μια ή η μη καταβολή των δώρων και των ενσήμων από την άλλη συνοδεύουν σε αρκετές περιπτώσεις την εργασία στον Ιδιωτικό Τομέα στη Ροδόπη.

Δεν λείπουν, όμως, και οι συνεπείς εργοδότες, που όπως δηλώνουν εργαζόμενοι και εργαζόμενες, σε διάφορες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή έχοντας ήδη μια δεκαετή εμπειρία, «είναι μάλλον η πλειοψηφία, δηλαδή ο κανόνας».

Μιλούν στο www.ertnews.gr για τις υποχρεώσεις που τρέχουν μαζί και οι ίδιοι για να είναι συνεπής στην αποπληρωμή των λογαριασμών τους και στα λοιπά έξοδα της οικογενείας τους. «Στο παρελθόν τα προβλήματα με ανακόλουθους μη συνεπείς εργοδότες ήταν περισσότερα, τώρα είναι σαφώς καλύτερα. Βοηθάει το γεγονός ότι είναι μικρός ο τόπος. Επίσης, είναι πιο ενημερωμένοι, οι νέοι κυρίως εργαζόμενοι και υπάρχουν επιλογές εργασίας σε παρόμοιους χώρους, οπότε πιο εύκολα εγκαταλείπουν τη δουλειά τους» δηλώνει εργαζόμενη σε εμπορικό κατάστημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Παρακολουθούν με ενδιαφέρον την προσπάθεια εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, αλλά και με προβληματισμό τις παρατηρήσεις των εργασιακών εκπροσώπων τους κι ελπίζουν ότι κάθε αλλαγή θα προστατεύει και τις δικές τους προσπάθειες. Προσπάθειες που σε αρκετές περιπτώσεις, όπως οι ίδιοι σημειώνουν, «στηρίζουν και με το παραπάνω αυτές των εργοδοτών τους» παραμένοντας στους ίδιους σχεδόν χώρους «μέχρι και την συνταξιοδότησή» τους, όσο κι αν στις μέρες μας «ακούγεται πολύ δύσκολο, αλλά έχει συμβεί».

Σε ερώτηση για το εάν καταγράφουν συχνά ερωτήματα – αιτήματα ενδιαφερομένων για εργασία οι απόψεις διίστανται. Άλλοι απάντησαν «συχνά» και άλλοι πως: «είναι δυσεύρετοι» καταλήγοντας μάλιστα στο συμπέρασμα ότι «σε πολλούς δεν αρέσει η δουλειά» και συμπληρώνοντας με νόημα: «Πόσο μάλλον η δουλειά σε εργασιακούς χώρους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος