Ροδόπη: Επιστολή δημάρχου Μαρωνείας Σαπών για τους δασικούς χάρτες

Με επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς, επιστολή την οποία κοινοποιεί προς κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, περιφερειάρχη ΑΜΘ και υπηρεσιακούς παράγοντες ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος θέτει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην περιοχή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών με την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Ροδόπης. Ο Δήμαρχος ζητάει την αναθεώρηση και επικαιροποίηση τους.

«Πρόσφατα έγινε η ανάρτηση των δασικών χαρτών της Ροδόπης και δημοσιοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου τους.» αναφέρει ο δήμαρχος στην επιστολή του.
Όπως τονίζει ο κος Χαριτόπουλος: «Μία ανάλυση και επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών αναδεικνύει τις σοβαρές στρεβλώσεις και τα κενά που καταγράφουν οι χάρτες αφού σύμφωνα μ’ αυτά θίγονται ιδιωτικές ιδιοκτησίες, μεγάλος αριθμός δικαιούχων αγροτών βγαίνουν εκτός των προγραμμάτων επιδοτήσεων, εκτάσεις που αξιοποιούνται σήμερα για γεωργικές χρήσεις εμφανίζονται ως δασικές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα και αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.»

Και η επιστολή καταλήγει με τη σημείωση « Σας παρακαλούμε άμεσα, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριστικής έγκρισης των δασικών χαρτών, να επανεξετασθούν οι αντίστοιχοι που αφορούν το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, να διορθωθούν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος