Δεν καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού σε Ροδόπη και Ξάνθη. Μέχρι στιγμής τόσο η ένταση των φαινομένων, όσο και η στάθμη των χειμάρρων, ποταμών στην ευρύτερη περιοχή κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.Ωστόσο, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πυροσβεστική Υπηρεσία, Πολιτική Προστασία, Περιφέρεια και Δήμοι προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα. Γίνεται έκκληση στους πολίτες από την αντι-περιφέρεια Ροδόπης και τους Δήμους της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Διάθεση καυσόξυλων στη Σταυρούπολη
Αισθητό το κρύο ωστόσο και η πτώση της θερμοκρασίας. Ξεκινάει από Δευτέρα 18 Οκτωβρίου η διάθεση των καυσόξυλων για ατομικές ανάγκες των μόνιμων κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Ξάνθης. Δικαιούχοι είναι: Συνταξιούχοι ΟΓΑ. Πολύτεκνες και τριτεκνες οικογένειες. Άτομα με αναπηρία άνω του 67%. Μακροχρόνια άνεργοι. Στρατευμένοι.
Σχέδιο αξιοποίησης μετεωρολογικών σταθμών
Σχέδιο ενεργοποίησης κι αξιοποίησης των μετεωρολογικών σταθμών της Ροδόπης για την παροχή στοιχείων και έγκαιρης προειδοποίησης των πολιτών προωθεί η αντιπεριφέρεια Ροδόπης σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τη Διεύθυνση Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περισσότεροι από 20 σταθμοί θα τεθούν σε λειτουργία το επόμενο διάστημα σε μια κοινή πλατφόρμα με ανοιχτά δεδομένα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος