Ροδόπη: Επέστρεψαν οι πενθήμερες εκδρομές των μαθητών χωρίς τον «πονοκέφαλο» του κορονοϊού

Πενθήμερες σχολικές εκδρομές ξανά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της τρίτης τάξης των σχολικών μονάδων της Ροδόπης.

Μετά τη δίχρονη αναγκαστική παύση λόγω Covid επανήλθαν σχεδιασμοί, κρατήσεις κι αποστολές. Κυρίως, όμως, οι πενθήμερες εκδρομές που τώρα πραγματοποιούνται χειμώνα και όχι άνοιξη όπως συνηθιζόταν παλιότερα.

Ήδη μια μεγάλη ομάδα του 1ου Λυκείου βρίσκεται πέντε ώρες μακριά από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, 215 χιλιόμετρα. Όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr η εκπαιδευτικός του σχολείου και μια από τις επτά συνοδούς των μαθητών, η κα Μαρία Τενεκετζή συνολικά στην εκδρομή .

Στην πόλη Σιμπίου, που θεωρείται μια από τις γραφικότερες της Ρουμανίας, καθώς διατηρεί αναλλοίωτα στοιχεία της μεσαιωνικής πόλης, συμμετέχουν 104 μαθητές και μαθήτριες. Ο Covid δεν «πονοκεφαλιάζει» πια. «Ωστόσο», όπως δήλωσε, «τα απαραίτητα self test έχουν πραγματοποιηθεί, τηρούμε το πρωτόκολλο και είμαστε όλοι και όλες καλά».

Όσον αφορά στο κόστος συμμετοχής όπως πρόσφατα δήλωσε στο www.ertnews.gr ο κ. Φωτιάδης, πολλά χρόνια εκπαιδευτικός στο 2ο Λύκειο της Κομοτηνής, αυτό μάλλον εξακολουθεί να αποτελεί «πονοκέφαλο» για κάποιες οικογένειες.

«Δεν λείπουν και αυτοί που δεν μπορούν να ακολουθήσουν» είχε σημειώσει, προσθέτοντας ότι πάντα καταβάλλεται από τα 15μελή συμβούλια των μαθητών “ειδική μέριμνα”. Αναφερόμενη στο κόστος η κα Τενεκετζή σημείωσε από την πλευρά της ότι για τα σχολεία της πόλης ξεκινά από τα 340 ευρώ, όπως ο προορισμός της Ρουμανίας για τους μαθητές του 1ου Λυκείου που ταξίδεψαν με λεωφορείο, και αυξάνει ανάλογα με την χώρα που έχει επιλεγεί: Βιέννη το 3ο Πειραματικό και Ιταλία το 2ο .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος