Ροδόπη: Επερώτηση της “Περιφερειακής Σύνθεσης” για την κατάσταση των ρεμάτων

Επερώτηση με την οποία ζητά ενημέρωση για την κατάσταση των ρεμάτων της ΠΕ Ροδόπης, που είναι ευθύνης της Περιφέρειας ΑΜΘ σύμφωνα με το άρθρο 224 του Ν.4555/2018 κατέθεσε προς τον πρόεδρο του Π/Σ αν.Μ.Θ. η “Περιφερειακή Σύνθεση”, παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη. “Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων”, αναφέρεται μεταξύ άλλων, στο κείμενο της επερώτησης.

Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται επίσης ότι: “Το 2020 για μισθώσεις μηχανημάτων (εργολαβίες) δαπανήθηκαν στην ΠΕ Ροδόπης 500.000 ευρώ, στην ΠΕ Ξάνθης 1,2 εκατομμύρια ευρώ…

Αναφορικά με τον προγραμματισμό του 2021 αυτά τα ποσά είναι αυξημένα όπως προανήγγειλε ο κος Περιφερειάρχης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες εκτός από την ΠΕ Ροδόπης”, τονίζεται στο ίδιο κείμενο της Περιφερειακής Σύνθεσης και επισημαίνεται, ότι “ο προγραμματισμός για το 2021 περιλαμβάνει επιπλέον εργολαβίες της τάξης των 7,1 εκατομμυρίων ευρώ για την ΠΕ Ροδόπης 500.000 και την ΠΕ Ξάνθης 2,3 εκατ. Στην ΠΕ Ροδόπης δίνονται πάλι τα λιγότερα χρήματα”.

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» ζητά ενημέρωση για την μελέτη με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΡΕΜΑΤΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ» η οποία έχει ενταχθεί, όπως αναφέρεται στην ΣΑΜΠ 031.

Ο ερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος είναι ο Εμμανουήλ Ταπατζάς – Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ροδόπης και συνυπογράφουν όλα τα μέλη της «Περιφερειακής Σύνθεσης».

Διαβάστε εδώ:08032021_ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ_ΡΕΜΑΤΑ_ΠΕ_ΡΟΔΟΠΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος