Ροδόπη: Επάγγελμα πισσαδόρος και εργασία σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες. Εργάτες κατά τη διάρκεια ασφαλτόστρωσης. Τι κι αν το καλοκαίρι υποχωρεί, οι υψηλές θερμοκρασίες μένουν κι εκείνοι ακάματοι συνεχίζουν την προσπάθειά τους. Άνθρωποι του μόχθου, του αγώνα και της προσπάθειας. Βάζουν ουσιαστικές «πινελιές» που καθιστούν το οδικό δίκτυο ασφαλές για τους διερχόμενους οδηγούς.

Ροδόπη: Επάγγελμα πισσαδόρος  και εργασία  σε  πολύ υψηλές θερμοκρασίεςΤα τελευταία οκτώ χρόνια στο ίδιο συνεργείο. Στάθηκαν να πάρουν μια ανάσα και μιλώντας στο www.ertnews.gr επεσήμαναν την ιδιαιτερότητα της δουλειάς τους. «Απαιτεί προσοχή, απαιτεί και αντοχές, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» ανέφεραν. Ένα καλοκαίρι, που συνοδεύεται στη δουλειά τους με εργασία σε 100 βαθμούς Κελσίου. «Είναι σκέτο «μαρτύριο»» λένε προσθέτοντας: «Η ζέστη- ζέστη, αλλά η δουλειά – δουλειά».

Προβλήματα πάντα προκύπτουν στη δουλειά τους, αλλά γι αυτούς τη λύση δίνει η εμπειρία και η συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων, «μυστικά» που αποκάλυψαν πριν φύγουν.
«Τα καινούργια μηχανήματα παρατείνουν τη διάρκεια που μπορούμε να εργαστούμε» αποκάλυψαν, ωστόσο,ότι “η βροχόπτωση είναι εκείνη που αναστέλλει τέτοιου είδους εργασίες”. Όσον αφορά στη δυνατότητα να βρίσκουν δουλειά και να εργάζονται; «Δουλειά υπάρχει», απαντούν προσθέτοντας: «Τα τελευταία επτά χρόνια δεν μας λείπει».

Η ασφαλτόστρωση θα εξασφαλίσει στεγανότητα, δεν θα προκαλεί θρόμβους, θα είναι ανθεκτική και θα επισκευάζεται εύκολα, το σημαντικότερο: Θα εξασφαλίζει ασφάλεια στους διερχόμενους οδηγούς. « Έτσι θα είναι πιο ασφαλής η οδήγηση. Καλοδεχούμενες κι επιβεβλημένες τέτοιες εργασίες» λένε. Στην πλειοψηφία τους λησμονούν, πάνω στη βιασύνη να αναφέρουν τη συμβολή των εργαζομένων, των χειριστών των μηχανημάτων και των πισσσαδόρων που είτε μπρος, είτε πίσω ακολουθούν φανερώνοντας τεχνική και γνώση με τις κινήσεις τους… και πολύ υπομονή όταν ο υδράργυρος είναι στα ύψη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος