Ροδόπη: Επάγγελμα ναυαγοσώστης

Το καλοκαίρι, καλοκαίρι αλλά το μεροκάματο,  μεροκάματο για τον νεαρό φοιτητή Πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη, τον Κωνσταντίνο Μακρίδη. Και ο ίδιος, όπως πολλοί άλλοι νέοι και νέες, βρίσκουν δουλειά εκεί όπου οι άλλοι γύρω -τριγύρω τους διασκεδάζουν, χαλαρώνουν, δροσίζονται.

Επάγγελμα ναυαγοσώστης και καλοκαίρι με πολύ δουλειά. «10:00- 18:00 το ωράριο και αν έχουν πάει όλα καλά πάντα περισσεύει χρόνος για διασκέδαση» απαντά ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (4-7-2022) και στέκεται για λίγο να εξηγήσει τι είναι αυτό που οδηγεί έναν νέο άνθρωπο σε καλοκαιρινή εργασία;

Ροδόπη: Επάγγελμα ναυαγοσώστης«Συνδυάζουμε διακοπές και εργασία» απαντά γελώντας και προσθέτει πιο σοβαρά «έχουμε τη δυνατότητα έτσι να καλύψουμε κάποια από τα έξοδα του χειμώνα» και σημειώνει πως: «με καλή διάθεση όλα μπορεί κανείς να τα καταφέρει».

Είναι το τέταρτο καλοκαίρι που εργάζεται ως ναυαγοσώστης. Ο ξύλινος πύργος του στο Φανάρι και η ματιά του πάντα προσηλωμένη στους λουόμενους. Σε εγρήγορση και έτοιμος να προσφέρει βοήθεια αν χρειαστεί. «Έχει χρειαστεί;» τον ρωτήσαμε «Ναι, και πραγματικά ήταν πολύ έντονες στιγμές με την αγωνία του συγκεντρωμένου κόσμου να τις κάνει ακόμη πιο έντονες» απαντά.

Ροδόπη: Επάγγελμα ναυαγοσώστηςΠροτρέπει τους λουόμενους να κολυμπούν “μέσα στις σημαδούρες” και τους ζητά “να έρχονται για κολύμπι αφού έχουν περάσει δύο ώρες από το γεύμα τους” μην ξεχνώντας να έχουν νερό πάντα στις παραλίες, αλλά και να παραμένουν σε σκιερά μέρη σημειώνοντας, πριν επιστρέψει στο πόστο του, πως: “Ο καθένας έχει διαφορετικές αντοχές μες στην θάλασσα σε σχέση με την ώρα που κολυμπά”, ωστόσο, όπως σοφά δηλώνει: «δεν θα πρέπει κανείς, όσο καλός γνώστης κι αν είναι, να ξεπερνά τα όρια του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος