Ροδόπη: Εμβολιαστικό Κέντρο στο Δήμο Αρριανών ζητά ο Δήμαρχος

Χωρίς εμβολιαστικό κέντρο έχει μείνει ο Δήμος Αρριανών, καθώς για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για την covid-19 δεν έχει προβλεφθεί κάποιο εμβολιαστικό κέντρο ανάμεσα στα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου.

«Η επιλογή αυτή δυσχεραίνει σημαντικά την προσπάθεια των δημοτών μας για εμβολιαστική κάλυψη, καθώς με δεδομένο τις πολύ μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις καθίσταται δύσκολη η μετακίνησή τους», τονίζει με νέα του επιστολή στον Υπουργό Υγείας ο δήμαρχος, Αχμέτ Ριτβάν, ζητώντας να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα στο Δήμο του, ενός Δήμου με 20.000 κατοίκους και 58 οικισμούς, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ορεινοί και απομακρυσμένοι μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα ζητά να επανεξεταστεί σοβαρά η επιλογή των εμβολιαστικών κέντρων στην περιοχή του Δ. Αρριανών ώστε να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή λύση για την εξυπηρέτηση των πολιτών και εν τέλη την προστασία της δημόσιας υγείας. Το θέμα φέρνουν ξανά στη βουλή με αναφορά και ερώτηση αντίστοιχα οι βουλευτές Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου (ΣΥΡΙΖΑ) και Ιλχάν Αχμέτ (ΚινΑλ).

Η νέα επιστολή του Δημάρχου Αρριανών στάλθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και κοινοποιήθηκε στον Υπουργείο Υγείας, στο Γραφείο του Υπουργού, στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, στο Γραφείο της Προέδρου, και στους Βουλευτές Ν. Ροδόπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος