Ροδόπη: Έλληνες και ξένοι επισκέπτες ανακαλύπτουν την Πάνδροσο

Το δικό της μερίδιο στην τουριστική πίτα διεκδικεί η Πάνδροσος της Ροδόπης. Αν και σε ημιορεινή περιοχή το χωριό της Πανδρόσου έχει καταφέρει να έλξει το ενδιαφέρον επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και το φετινό καλοκαίρι παρόλο που λόγω της εποχής όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην παραλιακή ζώνη του Νομού.

Έτσι, και φέτος, καλωσορίζει τουρίστες και διερχόμενους επισκέπτες από την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, που βρίσκονται στην περιοχή φιλοξενούμενοι σε συγγενείς και φίλους για τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή κάνοντας τις θερινές τους διακοπές κι αναζητώντας λίγες σταγόνες δροσιάς “ανακαλύπτουν” την Πάνδροσο.

Ροδόπη: Έλληνες και ξένοι επισκέπτες ανακαλύπτουν την Πάνδροσο«Η κίνηση είναι ικανοποιητική» δηλώνει στο www.ertnews.gr ο κος Νίκος Καλτσίδης επαγγελματίας στην περιοχή και σημειώνει ότι λόγω της γεωγραφικής του θέσης , ο οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 212 μέτρα, μπορεί να του λείπει η επαφή με την θάλασσα, δεν του λείπει, όμως, η επαφή με την κίνηση.
Στέκεται στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας. Αναφέρεται στα αδέσποτα που πρέπει να αναλάβουν οι υπηρεσίες του δήμου. Κι επισημαίνει την ανάγκη συντήρησης του οδικού δικτύου, ώστε η πρόσβαση από και προς το χωριό, αλλά και στον πιο πάνω οικισμό, να γίνεται με ασφάλεια.

Ζητούμενο, παρά τις προσπάθειες των εκατό εικοσιπέντε μόνιμων κατοίκων, ο εξωραϊσμός του οικισμού, «τα κεντρικά σημεία του χωριού θα πρέπει να δείχνουν αυτό που είναι, ένας προορισμός για λίγες ώρες ευχάριστης ανάπαυλας τουριστών και διερχομένων επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων» λένε οι κάτοικοι και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο γνωρίζοντας πως ο τόπος τους έχει την ομορφιά, το όνομα και τη χάρη όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά το καλοκαίρι, που αποτελεί «καταφύγιο» δροσιάς και φιλοξενίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος