Ροδόπη: Εκτός Κομοτηνής οι χιλιάδες διερχόμενοι από το τελωνείο της Νυμφαίας

Η διάνοιξη του κάθετου άξονα Νυμφαίας Μακάζα και η λειτουργία της τον Μάρτιο του 2017 συνοδεύτηκε με την κατακόρυφη αύξηση του οδικού τουρισμού όχι, όμως, για τη Ροδόπη, ούτε καν με την τόνωση της αγοραστικής δύναμης για την αγορά της Κομοτηνής από διερχόμενους επισκέπτες. Αντιθέτως, το πέρασμα χιλιάδων διερχομένων, κάθε καλοκαίρι, μοιάζει να αφήνει «ανέγγιχτη» την πρωτεύουσα της Θράκης.

Ροδόπη: Εκτός Κομοτηνής οι χιλιάδες διερχόμενοι από το τελωνείο της Νυμφαίας «Έτσι, τα 5 και πλέον χρόνια λειτουργίας της που συνοδεύτηκαν από τη διέλευση χιλιάδων τουριστών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας έφεραν κάποια οφέλη μόνο για την παραλιακή ζώνη στη Ροδόπη και τις εκεί επιχειρήσεις» σημειώνει ο κ. Νίκος Μεραχτσάκης,Τομεάρχης στις ΠΕ Ξάνθης και Ροδόπης του Πανελλήνιου Σωματείου για Καταστήματα Εστίασης και Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΠΑΝΣΕΚΤΕ), μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες » (6-7-2022). Παράλληλα, προσθέτει ότι: «Η Κομοτηνή έμεινε εκτός».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπεύθυνος Τομεάρχης «κάποιοι από αυτούς το πολύ- πολύ να κατευθυνθούν σε κάποιες από τις παραλίες της Ροδόπης, οι πιο λίγοι, οι υπόλοιποι έχουν άλλους προορισμούς, κανείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν μπαίνει στην πόλη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 εισήλθαν από τον συνοριακό σταθμό στην Ροδόπη 1.460.528, το 2018 1.672.719, ενώ το 2019 καταγράφηκε ρεκόρ αφίξεων, ανεβάζοντας τον σταθμό στην δεύτερη θέση πανελλαδικά, μια θέση μετά τους Ευζώνους.

ΦΩΤΟ: Αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος