Ροδόπη: Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

“Ιστορίες πολέμου, ιστορίες ειρήνης”, είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, γενέθλια ημέρα του Hans Christian Andersen.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Κυριακή, 3 Απριλίου και ώρα 18.00
Χαιρετισμοί θεσμικών εκπροσώπων. Εγκαίνια έκθεσης της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου. Μια αντιπολεμική δράση έκθεσης αφίσας με εικονογραφημένα αποσπάσματα τίτλων διεθνούς παιδικής λογοτεχνίας υπέρ της ειρήνης.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη βιβλιοθήκη μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και είναι επισκέψιμη από τα σχολεία κατόπιν συνεννόησης.
Επίσης, διαδικτυακή συνάντηση με την πολυβραβευμένη συγγραφέα, Αργυρώ Πιπίνη, και με αφορμή το βιβλίο της “Ζάζα”. Ένα βιβλίο για την ελπίδα και τη μνήμη, για το “Ποτέ ξανά”.

Σάββατο, 2 Απριλίου έως και Σάββατο 9 Απριλίου. Επτά ημέρες, επτά βιβλία για την ειρήνη. Οι έφηβοι που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της βιβλιοθήκης, σε καθημερινές μαγνητοσκοπημένες αναγνώσεις βιβλίων με αντιπολεμικά μηνύματα για μικρότερα παιδιά και στα πλαίσια της ευρύτερης καμπάνιας της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης Ξυλαγανής.

Οι δράσεις υλοποιούνται με πρωτοβουλία της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης Ξυλαγανής και του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και με στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαρωνείας – Σαπών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος