Ροδόπη: Εκατόν πενήντα έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το πρώτο εξάμηνο του 2022

Εκατόν πενήντα ελέγχους σε όλους τους κλάδους: Βιομηχανία, Εμπορικές Επιχειρήσεις, Επισιτιστικά Επαγγέλματα κ.α. πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στη Ροδόπη τους πρώτους έξι μήνες του 2022. Έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν βάσει του προγραμματισμού του Σώματος, αλλά και μετά από καταγγελίες εργαζομένων.

Οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφτηκαν στο χώρο της εστίασης και γενικότερα των επισιτιστικών επαγγελμάτων. Πρόκειται για περιπτώσεις που αφορούν κυρίως υποδηλωμένη εργασία, περιπτώσεις τέτοιες δηλαδή που ο εργαζόμενος δηλώνεται ότι απασχολείται λιγότερες ώρες και ημέρες ενώ εργάζεται κανονικά. Δεν έλειψαν και περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας, χωρίς, όμως, τα περιστατικά εκεί να είναι πολλά.
Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε εταιρείες φύλαξης. Με το ενδιαφέρον, λόγω καλοκαιριού, να επικεντρώνεται κυρίως σε τουριστικές επιχειρήσεις, τόσο στο Φανάρι, όσο και στη Μαρώνεια.

Καλώντας το ΣΕΠΕ στο 1555 24 ώρες το 24ωρο ο εργαζόμενος μπορεί να γνωστοποιήσει την καταγγελία – παράβαση, χωρίς, όμως, να κινδυνεύει με δυσμενείς για εκείνον επιπτώσεις κάποιας διαρροής, καθώς η εντολή ελέγχου στους επιφορτισμένους με αυτό το ρόλο υπαλλήλους του Σώματος δίνεται σε ηλεκτρονική μορφή.

«Εξετάζουμε εάν είναι αληθής ή ψευδής η καταγγελία. Η εξέταση είναι υποχρεωτική. Ο έλεγχος γίνεται στο πεδίο, επί τόπου στο χώρο εργασίας και εφόσον επιβεβαιωθεί επιβάλλονται κυρώσεις στις επιχειρήσεις» ανέφερε στο ertnews.gr έμπειρος εργαζόμενος του ΣΕΠΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος