Ροδόπη: Εκατόν επτά θάνατοι στη θάλασσα στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου

Δεν γνωρίζουν καθόλου κολύμβηση ή δεν ξέρουν να κολυμπούν καλά κι’ όμως το ρισκάρουν μπαίνοντας σε μεγάλες περιπέτειες και κάποιοι από αυτούς χάνοντας την ίδια τους τη ζωή. Αδιάψευστος μάρτυρας οι πνιγμοί που κάθε χρόνο σημειώνονται στη χώρα μας. 342 άνθρωποι πέρσι (2021).

Σύμφωνα με την Ελίζα Καραμπετιάν Νικοτιάν, μάνατζερ της Safe Water Sports, και η φετινή καλοκαιρινή περίοδος δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία θανάσιμων ατυχημάτων που γνωστοποίησε στο ertnews.gr για το 2022 στη θάλασσα: Από την αρχή του έτους (2022) στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 107 θάνατοι στη θάλασσα εκ των οποίων οι 72 ήταν άνδρες. «Από τους 107, οι 5 ήταν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και αφορούσαν πνιγμό. Από τους 5 αυτούς πνιγμούς, οι 4 αφορούσαν άτομα άνω των 60», ανέφερε και σημείωσε: «Από τους 5 πνιγμούς, 3 ήταν Έλληνες και οι υπόλοιποι αλλοδαποί. Από τους 5 πνιγμούς, ήταν 3 γυναίκες και 2 άνδρες».

«Παγίδα» αρκετά συχνά αποτελεί και η χρήση των γνωστών ογκωδών φουσκωτών μέσων αναψυχής, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους. Ιδιαίτερα σε συνθήκες έντασης του ανέμου, θαλάσσιων ρευμάτων και κυματισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τους χρήστες των γνωστών «φλαμίνγκο» και των άλλων εντυπωσιακών στην θέα φουσκωτών είναι μεγάλοι.
Με τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας να φαντάζει επιβεβλημένη, ομοίως και το κολύμπι των λουόμενων “μέσα στις σημαδούρες” και “αφού πρώτα έχουν περάσει δύο ώρες από το γεύμα τους”, λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος