Ροδόπη: Δύο οι απεργιακές συγκεντρώσεις, κοινά τα συνθήματα

Με δύο χωριστές απεργιακές κινητοποιήσεις- συγκεντρώσεις συμμετέχουν συνδικαλιστικοί φορείς, σύλλογοι, σωματεία και εργαζόμενοι στην 24ωρη απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση που κήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ . Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της Κομοτηνής και η δεύτερη στις 11:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Με κεντρικό σύνθημα, “μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει” το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διεκδικεί μεταξύ άλλων αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης θα συμμετέχει στη συγκέντρωση της πλατείας ειρήνης στις 11:00. «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας της 6ης του Απρίλη, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια, την αισχροκέρδεια των εταιρειών και την κρατική φοροληστεία αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση από την ΕΝΙΔΥΚ
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωϊ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής απευθύνει η ΕΝΙΔΥΚ. Κύρια αιτήματα η επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης , 825€ κατώτερο μεικτό μισθό, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

«Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού για κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας, για ζωή με αξιοπρέπεια» διεκδικεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρείς Ιεράρχες».

«Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, βιώνουμε στις υπηρεσίες μας την εντατικοποίηση της δουλειάς μας (λιγότεροι εργαζόμενοι, αυξημένος όγκος δουλειάς, ωράρια λάστιχο, κ.λπ.), την αποψίλωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (ιδιαίτερα με την ένταξη της πλειοψηφίας των εργαζομένων του κλάδου στην Α.Α.Δ.Ε.), τις διαρκείς μειώσεις στους μισθούς μας (τουλάχιστον 40% μείωση μισθών με οριζόντιες περικοπές με την έναρξη των μνημονίων, κατάργηση 13ου-14ου μισθού κ.α.) που δεν αναπληρώνονται με τις –επισφαλείς– αυξήσεις «ψίχουλα» του νέου μισθολογίου» τονίζει ο σύλλογος εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ροδόπης

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης με κύριο σύνθημα: «Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο που μας κήρυξαν και μας οδηγεί: Στην ανεργία, στους μισθούς πείνας, στη δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα κήρυξε για σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12.00 έως τις 16.00. Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα στήριξης του Τύπου και να ολοκληρώσει το συντομότερο τη διαδικασία υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα δημόσια ΜΜΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος