Ροδόπη: Δύο νέες διαδικτυακές απάτες – Αναζητούνται οι δράστες

Δύο νέες διαδικτυακές απάτες με θύματα ανυποψίαστους Κομοτηναίους έγιναν σήμερα γνωστές. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος στις 23-9-2021 εξαπάτησε ημεδαπό στην Κομοτηνή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σημερινή (3/9) ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο παθών ανήρτησε αγγελία πώλησης αυτοκινήτου σε ιστοσελίδα την οποία εντόπισε ο δράστης και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για υποτιθέμενη αγορά ανταλλακτικού μέρους του οχήματος. Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε με διάφορα προσχήματα να αποσπάσει από τον παθόντα τραπεζικούς κωδικούς και να αφαιρέσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι στις 29-9-2021 το μεσημέρι, εξαπάτησαν ημεδαπό στην πόλη της Κομοτηνής. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας ο παθών έλαβε μήνυμα (sms), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, στο οποίο αφενός μεν αναφερόταν ότι είχε μπλοκαριστεί ο λογαριασμός του, αφετέρου δε εμπεριείχε σύνδεσμο (link) τον οποίο ο παθών ακολούθησε, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμό του και να προβούν σε μεταφορά χρημάτων, ύψους 802 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Τέλος, όπως έγινε σήμερα γνωστό συνελήφθη χθες (2-10-2021) το μεσημέρι στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ένας ημεδαπός, διότι τον εντόπισαν να κατέχει ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος