Ροδόπη: Δυναμικό “παρών” θα δώσουν τα σωματεία των εργαζομένων στη ΔΕΘ

Οκτώ ημέρες πριν την έναρξη της 83ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και τα Σωματεία των εργαζομένων της περιοχής ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στις διαμαρτυρίες που θα πραγματοποιηθούν με κύρια αιτήματα τη διασφάλιση θέσεων εργασίας , τη δημιουργία νέων για την απορρόφηση των ανέργων της περιοχής, τη διασφάλιση και τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους κ.α.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr η γραμματέας της ΕΝΙΔΥΚ, η κα Αμαλία Κασαπαντώνιου υποστήριξε πως η κινητικότητα που σημειώθηκε στον χώρο του τουρισμού μετακύλησε «όχι κέρδη», αλλά, «μόνο επιπλέον δουλειά στις πλάτες των εργαζομένων». Ερωτηθείσα για το αν υπήρξαν καταγγελίες για μη τήρηση της εργατικής Νομοθεσίας, απάντησε πως δεν καταγράφηκαν τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο, υποστήριξε ότι είναι αρκετά τα περιστατικά που επισημαίνονταν και αφορούν ανασφάλιστη εργασία.

Εξέφρασε για μια ακόμη φορά τον προβληματισμό της για τα δυσοίωνα κοάσματα για τα νοικοκυριά της περιοχής λόγω των αυξημένων σε σχέση με πέρυσι τιμών ενέργειας, κόστους θέρμανσης και λογαριασμών ηλεκτροφωτισμού, όπως επίσης, και εξαιτίας της αύξησης των τιμών σε όλα τα βασικά είδη που προμηθεύονται από τα super market.
Τέλος, κάλεσε ξανά τους εργαζομένους να πλαισιώσουν τα Σωματεία ενδυναμώνοντας την ισχύ τους με τη δική τους συμμετοχή παραδειγματιζόμενοι από τους αγώνες που προηγήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και, όπως είπε, έφεραν αποτέλεσμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος