Ροδόπη: Δότες μυελού των οστών και προληπτικές εξετάσεις σώζουν ζωές

Την αναγκαιότητα να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», κα Ροδούλα Κοκκινάκη.

Ροδόπη: Δότες μυελού των οστών και προληπτικές εξετάσεις σώζουν ζωές
Η κα Ροδούλα Κοκκινάκη με μέλη του ΔΣ, στιγμιότυπο από την τελευταία ενημερωτική εξόρμηση στον Ίασμο της Ροδόπης

«Είναι κάτι πολύ εύκολο, μπορούν να το κάνουν, αρκεί να σκεφτούν ότι μια ζωή περιμένει να ζήσει από αυτούς» δήλωσε η κα Κοκκινάκη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κα Γεωργία Χρυσοχοΐδου, πρόσθεσε πως είναι πολύ σημαντικό να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών αν σκεφτεί ότι μπορεί να δώσει ξανά ζωή σε έναν άνθρωπο, για να σημειώσει ότι: «Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι- άτομα νεαρής ηλικίας από 18 έως 45 – ώστε να γίνουν εθελοντές δότες, όσο ακόμη η ηλικία τους τους το επιτρέπει. Μέχρι να μας γίνει παιδεία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Όπως επισημαίνει η κα Κοκκινάκη, όλος ο μήνας Οκτώβριος θα είναι επίσης αφιερωμένος από την πλευρά τους στην προβολή της αξίας των προληπτικών εξετάσεων. Με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από μέλη του ΔΣ και του Συλλόγου θα τονίζεται η σημαντικότητα της πρόληψης. «Είναι καθοριστικός ο ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης στην αποτελεσματική θεραπεία» καταλήγει, ζητώντας από όλους να μη μένουν απαθείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος