Ροδόπη-Δήμος Μαρώνειας – Σαπών: Κόμικ με τον Οδυσσέα και τον Κύκλωπα για την προσέλκυση τουριστών

Ένα κόμικ για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους φίλους, που θέλουν να γνωρίσουν έναν ιδιαίτερο τόπο, όπως η Μαρώνεια, δημιούργησε ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών. Στο κόμικ παρουσιάζεται με διασκεδαστικό τρόπο ένας από τους σπουδαιότερους αρχαίους μύθους με πρωταγωνιστές τον Κύκλωπα Πολύφημο, τον πολυμήχανο Οδυσσέα, τους συντρόφους του και το φημισμένο κρασί της Μαρώνειας.

Ο δήμαρχος Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος

Ο Δήμος συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο «The Аncient Rhodopes and Aegean-Cultural Corridor for supporting the development of the region (ARA-CC)» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Greece – Bulgaria 2014 – 2020 και συνεχίζει έτσι τις προσπάθειες εξωστρέφειας και προβολής του τόπου.

Το έργο ARA-CC έχει εγκριθεί προς χρηματοδότηση στην επενδυτική προτεραιότητα «Διατήρηση, προστασία, προώθηση και ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Greece – Bulgaria 2014 – 2020” και έχει σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών και ειδικότερα της περιοχής της Αρχαίας Μαρώνειας.

Στόχος του ARA-CC είναι η αύξηση της τουριστικής ροής μέσω της τουριστικής προώθησης και προβολής, αλλά και η ταυτόχρονη δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη και προσφορά νέων τουριστικών υπηρεσιών στην περιοχή του Δήμου.

Στα πλαίσια του έργου αυτού, ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών, θα προχωρήσει στην έκδοση ενός τουριστικού οδηγού της περιοχής, σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και βουλγάρικα. Στον τουριστικό οδηγό θα συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες για τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού, προβολή τοπικών εκδηλώσεων και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη.

Η διοργάνωση ενός ανοικτού διεθνούς Συνεδρίου και ενός περιφερειακού επιπέδου εργαστήριο με φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα σχετικά με τον πολιτιστικό τουρισμό είναι επίσης στα μελλοντικά σχέδια του Δήμου.

Περισσότερες Πληροφορίες Δείτε Εδώ: https://dimosmaroneiassapon.gr/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ