Ροδόπη: Δημιουργικά εργαστήρια στηρίζουν ασθενείς

Κοιτούν τους δείκτες του ρολογιού τους και σπεύδουν να είναι συνεπείς στο δικό τούς ραντεβού. Εκεί, στο δικό τους στέκι, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο, συμμετέχουν στα δικά τους τμήματα, άλλοτε για τη μάθηση μιας ξένης γλώσσας κι άλλοτε για την απόκτηση καλής φυσικής κατάστασης ή τη δημιουργία ενός εργόχειρου.

Τον δικό τους αγώνα προσαρμογής στην καθημερινότητα δίνουν οι καρκινοπαθείς της Ροδόπης. Με την στήριξη του Συλλόγου τους «Δύναμη Ψυχής» πεντακόσια (500) μέλη –καρκινοπαθείς και φίλοι ανταμώνουν στις δικές τους ομάδες και περνούν δημιουργικά το χρόνο τους.

Γυναίκες στην ομάδα γυμναστικής, στο τμήμα εργόχειρου, στην εκμάθηση αγγλικών και στην ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης. «Αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη είναι να μιλήσουν. Να βρεθούν σε ένα περιβάλλον στο οποίο έρχονται σε συναναστροφή- επαφή με άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα» δηλώνουν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου ικανοποιημένοι από την προσέλευση.

Όσον αφορά στα προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν; Κυρίως δέχονται ερωτήματα που σχετίζονται με τα δικαιώματά τους, την κάλυψη των εξόδων, την ενημέρωση για την πραγματοποίηση των χημειοθεραπειών τους και την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν.

Το επόμενο επίσημο ραντεβού στις 6 Φεβρουαρίου, όπου και θα ανταμώσουν όλες στην ετήσια εκδήλωσή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος