Ροδόπη: Δεν αποτελεί χριστουγεννιάτικο προορισμό η Κομοτηνή λένε οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό

Στα «αζήτητα» θα παραμείνει τουριστικά η Κομοτηνή εν όψη μιας ακόμη χειμωνιάτικης εορταστικής περιόδου, προβλέπουν ότι θα συμβεί και φέτος οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό στην περιοχή.

Όπως δηλώνουν στο ertnews.gr, απουσιάζει πλήρως το ενδιαφέρον από τουριστικά πρακτορεία της Ελλάδας και του εξωτερικού για την έλευση οργανωμένων γκρουπ στην περιοχή.

«Παραδοσιακά δεν σημειώνεται κινητικότητα από ξένους επισκέπτες στην Κομοτηνή τις ημέρες αυτές, οπότε θα είναι δύσκολο να συμβεί ειδικά το φετινό χειμώνα κάτι διαφορετικό», σημειώνουν κι εξηγούν, ότι δεν είναι μόνο το θέμα της απόστασης, άρα και του υψηλότερου κόστους μετακίνησης αλλά είναι και η ίδια η έλλειψη προορισμού.

Ειδικότερα, λιγότερο από ένα μήνα για την έλευση των Χριστουγέννων, όπως δηλώνουν, ο τουρισμός το χειμώνα στην Κομοτηνή είναι πολύ δύσκολος. «Δεν έχει δημιουργηθεί κάτι που θα έλκει τους επισκέπτες. Κάτι αντίστοιχο με την Ονειρούπολη της Δράμας, αλλά δεν έχουν προβληθεί όσο θα έπρεπε και αυτά που έχει ο τόπος: μέρη όπως η Μαρώνεια, ο πλούτος των γεύσεων, η φθηνή- σε σχέση με άλλες περιοχές – διασκέδαση», δηλώνουν οι ασχολούμενοι με το χώρο. Παράλληλα, υποστηρίζουν, ότι η Κομοτηνή αποτελεί προορισμό μιας στάσης, ωστόσο, τα νούμερα αυτών των επισκεπτών – της μιας νύχτας – είναι μικρά, δεν κάνουν τη διαφορά, «τουλάχιστον όχι αισθητή».

Προσδοκίες δημιουργεί φέτος η δημιουργία του θεματικού πάρκου που, ίσως καταφέρει να προσελκύσει τουλάχιστον επισκέψεις από τις γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα, δεν παραλείπουν να ζητήσουν μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη προβολή και κυρίως δημιουργία «γεγονότων», «προορισμών» ικανών να έλξουν. «Πηγαίνουν στη Δράμα για το χιονοδρομικό, απολαμβάνουν και την Ονειρούπολη, ερχόμενοι στην Κομοτηνή τι τους προτείνουμε ακριβώς να κάνουν;», αναρωτιούνται, μην κρύβοντας τον προβληματισμό τους για την έλλειψη ενός οργανωμένου «πακέτου» ικανού να προσελκύσει κόσμο σε μια δύσκολη συγκυρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος