Ροδόπη – Δ. Κολτσίδας: “Χίλιες και μία” ιδέες για το Φανάρι

«Για το Φανάρι θα μπορούσαμε να πούμε πολλά». Ο Δημήτρης Κολτσίδας, κάτοικος Φαναρίου και πολλά χρόνια τώρα ασχολούμενος με τον τουρισμό, γνωρίζει καλά τις δυνατότητες και τις ανάγκες της περιοχής του. Από τις πιο δημοφιλείς τουριστικά περιοχές της Ροδόπης, που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών το καλοκαίρι.

Ροδόπη – Δ. Κολτσίδας: “Χίλιες και μία” ιδέες για το Φανάρι
Ο κος Δημήτρης Κολτσίδας, κάτοικος Φαναρίου, ασχολούμενος με τον τουρισμό.

Τον χειμώνα, όμως, και μέχρι την άνοιξη, οι δυνατότητες της περιοχής δεν αξιοποιούνται όπως πρέπει. «Για να μπορέσουμε να δώσουμε κάτι διαφορετικό, πέρα από την πεντακάθαρη θάλασσα που έχουμε, το πανέμορφο λιμάνι, τις ταβέρνες πρέπει οι κάτοικοι, ο δήμος να ψάξουμε να το βρούμε, ώστε να μπορούμε να το προσφέρουμε και να είναι όντως κάτι διαφορετικό» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Γι’ αυτό τον λόγο, όπως είπε: “Δήμος, επαγγελματίες, κάτοικοι θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση αναζητώντας το «διαφορετικό»”. «Ποιο νομίζετε ότι πρέπει να είναι»; ρωτήσαμε τον κο Κολτσίδα για να τον ακούσουμε να καταθέτει τις δικές του προτάσεις: «Η αξιοποίηση των λιμνών της περιοχής, ο οικολογικός τουρισμός. Τα πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο, σίγουρα θα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του» απάντησε.
Πρότεινε μάλιστα ακόμη και τα «σπασμένα» καΐκια των αλιέων να τα «ρίξουν», να τα «βυθίσουν», όπως είπε, σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ώστε να δημιουργηθεί ο καταδυτικός τουρισμός μετά από χρόνια. Αλλά και να δημιουργηθεί πεζόδρομος, στον οποίο θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα πέριξ της λίμνης για περιπατητές που θα θελήσουν να απολαύσουν τη θέα.

“Χίλιες και μία ιδέες” για το Φανάρι, που αν υλοποιηθούν, “θα αποτελεί σίγουρα τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος