Ροδόπη: Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες με άχνη την… αγωνία των ζαχαροπλαστών

Επάρκεια προϊόντων, αλλά και μικρές ανατιμήσεις περιμένουν τους καταναλωτές στα παραδοσιακά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής της Ροδόπης, εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παρά το γεγονός ότι οι ανατιμήσεις των προηγούμενων μηνών στα βασικά προϊόντα που χρησιμοποιούν δυσκόλεψαν τη διαδικασία παρασκευής η αισιοδοξία ότι τουλάχιστον ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος, κατεξοχήν δίμηνη εορταστική περίοδος, θα τους ανταμείψει, όχι μόνο δεν λείπει, αλλά γεμίζει πάγκους, ράφια και ψυγεία.

Ροδόπη: Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες με άχνη την… αγωνία των ζαχαροπλαστών«Οι πελάτες μας πιέζονται, ελαττώνουν τις ποσότητες που αγοράζουν, αλλά δεν μας εγκαταλείπουν» δηλώνουν έμπειροι ζαχαροπλάστες στο www.ertnews.gr και καταθέτουν την προσδοκία τους ότι το ίδιο θα συμβεί και την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Όσον αφορά στο κόστος παρασκευής; «Υπάρχει επάρκεια των πρώτων υλών, είμαστε όμως αναγκασμένοι να τις αγοράζουμε ακριβότερα από πέρσι» απαντούν και αναφέρονται στον διπλασιασμό των τιμών στο σπορέλαιο που χρησιμοποιούν, στην αύξηση της τιμής της ζάχαρης και του αλευριού.

Μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός «παραδοσιακά» και με τα πολυκαταστήματα που πουλούν (και) επίσης παρασκευές αυτού του είδους. «Ποντάρουμε στην ποιότητα αλλά ο κόσμος θα πρέπει να έχει την αγοραστική δύναμη για να το αναγνωρίσει» αναφέρουν στο www.ertnews.gr έμπειροι επαγγελματίες του χώρου. Όσον αφορά στο κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές; «Μελομακάρονα και κουραμπιέδες από δώδεκα έως και δεκαπέντε ευρώ το κιλό» σημειώνουν.

Τέλος, αναφερόμενοι στο μέλλον του χώρου τους δεν «καταθέτουν» και μεγάλη αισιοδοξία, «η δυσκολία της ίδιας της φύσης της δουλειάς που απαιτεί αντοχές και πολύωρη ορθοστασία», όπως λένε, «αλλά και οι αυστηρές προδιαγραφές από άποψη τήρησης υγειονομικών κανόνων συν τα μειωμένα έσοδα αποτρέπουν πολλούς νέους από την ενασχόληση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος