Ροδόπη – Χ. Κυριακούση: Το 2022 οι ιδιοκτήτες ακινήτων να περιμένουν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

“Το 2022 θα είναι πιο δίκαιες οι τιμές του ΕΝΦΙΑ” -αυτό δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτήτων Ακινήτων Νομού Ροδόπης, κα Χρύσα Κυριακούση. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-9-2021) η κα Κυριακούση εξήγησε ότι πολυτελείς επαύλεις σε κοσμοπολιτικά νησιά που δηλώνονταν έως χωράφια εντάχθηκαν στο σύστημα και θα φορολογούνται κανονικά. Σημείωσε δε πως είναι σημαντικό να φορολογούνται οι πολίτες επί πραγματικής βάσης, επί αυτών των οποίων κατέχουν.

«Για τον άδικο συμπληρωματικό φόρο υπήρξαν πολλά διαβήματα της Ομοσπονδίας και άπειρες ενστάσεις προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις» είπε η κα Κυριακούση και εξήγησε ότι: “Αυτή η ‘ιστορία’ έχει ξεκινήσει από το 2010 -2011″. Όπως είπε: “Είναι ένας άδικος φόρος, όσων η περιουσία είναι άνω των 250.000 ευρώ, πληρώνουν διπλό φόρο, δηλαδή άλλη μια φορά ΕΝΦΙΑ, το οποίο μετά από άπειρα διαβήματα της Ομοσπονδίας καταργείται επιτέλους από το 2022 και θα υπάρχει πλήρης ολική, καθολική αναμόρφωση του ΕΝΦΙΑ, το όποιο μοντέλο θα το ξέρουμε στο τέλος Δεκεμβρίου μαζί με τον προϋπολογισμό του Κράτους».

Όπως είπε η κα Κυριακούση, δεν καταργείται με την έννοια την πραγματική, τελείως, απλώς ενσωματώνεται ο συμπληρωματικός φόρος, στον κυρίως φόρο και θα επιβάλλεται όχι αθροιστικά, αλλά για αξίες ιδιοκτησιών πάνω από 250.000 ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όχι επειδή έχεις δέκα σπίτια των 10.000 ευρώ να πληρώνεις συμπληρωματικό φόρο, ενώ δηλαδή έχεις μικρές αξίες στα χέρια σου, δεν πρέπει να λειτουργεί αθροιστικά, αλλά έτσι όπως ακούγεται ότι θα επιβληθεί σε μεγάλες αξίες κατοικιών», παραπέμποντας τους ιδιοκτήτες στην πλήρη αναμόρφωση από το 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος