Ροδόπη: Άτομα με νοητική υστέρηση πραγματοποιούν με επιτυχία την έξοδό τους στον εργασιακό στίβο

Ζυμαρικά, γλυκά, μαρμελάδες και βουτήγματα λογής- λογής βγαλμένα από το δικό τους εργαστήρι. Εντυπωσιακά βήματα και στον εργασιακό στίβο πραγματοποιούν τα άτομα με Νοητική Υστέρηση, επωφελούμενοι από τις δράσεις του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι».

Ροδόπη: Άτομα με νοητική υστέρηση πραγματοποιούν με επιτυχία την έξοδό τους στον εργασιακό στίβο Ήδη εργάζονται στο εργαστήριο – παρασκευαστήριο του Συλλόγου τρία άτομα βλέποντας με ικανοποίηση ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Οι παρασκευές τους γίνονται ανάρπαστες από καταστηματάρχες εντός και εκτός Κομοτηνής και οι ίδιοι- με την καθοδήγηση των υπευθύνων- εξασφαλίζουν το εισόδημά τους καλύπτοντας έτσι για πρώτη φορά τις ανάγκες τους.

Για να ανοίξει ο δρόμος στην εργασιακή τους ένταξη χρειάστηκαν να προηγηθούν σαράντα (40) χρόνια αγώνα στο πλευρό των ατόμων με νοητική υστέρηση από τα μέλη και το ΔΣ του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι», αλλά και τους ίδιους τους γονείς. Σαράντα χρόνια προσπαθειών που άφησαν το δικό τους έντονο αποτύπωμα. Έτσι, για τις 3 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί επετειακή εκδήλωσή, μια “υπενθύμιση” για όλα όσα προηγήθηκαν και τα ωραία που ακολουθούν και την επομένη, στις 4 Δεκεμβρίου οπότε εγκαινιάζουν τα εργαστήριά τους.

«Από το 2018 και μετά ήταν ραγδαίες οι εξελίξεις» ανέφερε σήμερα Τετάρτη 16-11-2022, ο διευθυντής του Κέντρου, ο κος Ηλίας Ποιμενίδης στο www.ertnews.gr και σημείωσε ότι: “Κατάφεραν να δημιουργήσουν υποδομές – υπόδειγμα σε όλη την Ελλάδα”. Στάθηκε στη Στέγη του Συλλόγου, στο Κέντρο διημέρευσης και στην επέκταση του. Αλλά και στην εντυπωσιακή συμμετοχή των παιδιών στους αγώνες των Special Olympics αποκαλύπτοντας ότι ακολουθεί η επόμενη συμμετοχή, το 2023 στους Παγκόσμιους Αγώνες στο Βερολίνο.

«Τα παιδιά τα καταφέρνουν περίφημα όχι μόνο ως εργαζόμενοι, αλλά και ως διαμένοντες στη στέγη ημιαυτόνομης διαβίωσης. Με την στήριξη ψυχολόγων – εργο-θεραπευτών αρχικά μπόρεσαν να προσαρμοστούν άμεσα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους» σημείωσε ο κος Ποιμενίδης προσθέτοντας ότι αυτή η προσαρμογή τους δίνει μεγάλη χαρά. «Γεμίζουν το οκτάωρο τους με δουλειά κι επιστρέφουν στο δικό τους πια σπίτι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος