Ροδόπη: Ασθενοφόρο μέχρι τις τρεις το απόγευμα στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου

Χωρίς την κάλυψη ασθενοφόρου από τις τρεις το απόγευμα και για όλο το βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί παραμένει το Κέντρο Υγείας Ιάσμου. Ένας οδηγός του Κέντρου και ένας γενικών καθηκόντων που εξασφάλισε ο Δήμος της περιοχής, δεν είναι αρκετοί για την 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο μιας μεγάλης περιοχής.

Σύμφωνα με τη Νίνα Κεσίδου, γιατρό Γενικής Ιατρικής, υποδιευθύντρια του Κέντρου, στις ελλείψεις – για τις οποίες έχει ενημερωθεί η 4η ΥΠΕ και είναι «σε καλό δρόμο η κάλυψή τους», όπως είπε, συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων, αυτή του καρδιολόγου, του ορθοπεδικού, του μικροβιολόγου και του ακτινολόγου. Παρά τον εξαιρετικό ακτινολογικό εξοπλισμό που διαθέτει το Κέντρο και την παρουσία δύο χειριστών χρειάζεται να έρθει μια φορά την εβδομάδα ακτινολόγος από το Κέντρο Υγείας της Κομοτηνής για τις γνωματεύσεις. Ίδια η κατάσταση και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο, εξαιρετικός εξοπλισμός, χωρίς την παρουσία, όμως, μικροβιολόγου με τους ιατρούς μετά από σεμινάρια από την προμηθεύτρια εταιρεία, να είναι σε θέση κάθε φορά που χρειάζεται «να κάνουν μια γενική αίματος μόνοι τους».

Ροδόπη: Ασθενοφόρο μέχρι τις τρεις το απόγευμα στο Κέντρο Υγείας ΙάσμουΚατά μέσο όρο καθημερινά στο Κέντρο Υγείας προσέρχονται 150 άτομα για πρώτες βοήθειες και λοιπές εξετάσεις – όσες είναι εφικτές να γίνουν. Επίσης, καλύπτονται οι ανάγκες με το δυναμικό του Κέντρου των περιφερειακών ιατρείων σε Καρυδιά, Πάνδροσο, Νέο Σιδηροχώρι, Φανάρι, Ασώματοι, Αμβροσία, Σώστη κ.α.

Τέλος, σημαντική ήταν και εξακολουθεί να παραμένει η συμβολή του Κέντρου στην εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων της περιοχής κατά του κορονοϊού. Μόνο χθες Τρίτη, 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν 54 εμβολιασμοί (38 εκ των οποίων 4η δόση, 11 την 3η δόση και ένας προσήλθε για την 2η ) με τους ανήμπορους, τους κατάκοιτους, τους ηλικιωμένους να εξυπηρετούνται και κατ’ οίκον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος