Ροδόπη – Αρριανά: Την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων ολοκληρώνει ο δήμος

Στην υλοποίηση εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων που βρίσκονται στην ευθύνη του προχωρά ο Δήμος Αρριανών. Πρόκειται για εργασίες που περιλαμβάνουν: ενεργειακές αναβαθμίσεις, εξωτερικές θερμομονώσεις, αντικαταστάσεις κουφωμάτων και τοποθετήσεις αντι-κραδασμικών δαπέδων.

Οι εργασίες «αγκαλιάζουν» την πλειονότητα των σχολικών κτιρίων, σαράντα τέσσερα (44) στον αριθμό, και το κόστος τους ανέρχεται στα 100.000 ευρώ. Παράλληλα, με την αξιοποίηση του προγράμματος «Φιλόδημος» υλοποιούνται παρεμβάσεις στη Φιλλύρα, στα Αρριανά και στην Άνω Βυρσίνη για τη διαμόρφωση χώρων αθλοπαιδιών, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ.

«Οι ανάγκες είναι διαρκείς» δηλώνουν οι υπεύθυνοι του Δήμου και σημειώνουν ότι: “η ενεργειακή αναβάθμιση κρίθηκε απαραίτητη λόγω των φθορών που έχουν υποστεί από το χρόνο και τις καιρικές συνθήκες τα περισσότερα σχολικά κτίρια, αλλά και λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους”.

Όσον αφορά στη μέριμνα για τη θέρμανση όλων αυτών των σχολικών μονάδων οι υπεύθυνοι του δήμου σημειώνουν ότι υπάρχει αποθεματικό το οποίο και θα αξιοποιηθεί ώστε μαθητές, μαθήτριες κι εκπαιδευτικοί να μην μείνουν ούτε μια μέρα σε κρύες αίθουσες.

Άλλωστε, ήδη έχει επισημανθεί από την πλευρά τους ότι είναι ιδιαίτερες οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καθ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος