Ροδόπη: Από τις σπουδές στην εργασία στο χώρο του τουρισμού

Ευρύ πεδίο δράσης και ενασχόλησης στο χώρο του τουρισμού βρίσκουν σήμερα οι νέοι απόφοιτοι του κλάδου των τουριστικών επαγγελμάτων. Ακόμη και στη Ροδόπη, σε μια πόλη με μικρή τουριστική κίνηση και χαμηλή επισκεψιμότητα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκουν ευκαιρίες εργασίας.

Από το περσινό καλοκαίρι εργάζεται ο 27χρονος Γιώργος Γεωργίου. Επέλεξε από την Αθήνα να μετακομίσει στην Κομοτηνή. Σε μια απόσταση 750 χλμ. από την πόλη του βλέπει με «καθαρή» ματιά την ομορφιά της Θράκης, αλλά και τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της Ροδόπης.

Κάνοντας καθημερινό 8ωρο δηλώνει ικανοποιημένος από τις συνθήκες εργασίας αποκαλύπτοντας πως και άλλοι τρεις συμφοιτητές του, με σπουδές στο ίδιο αντικείμενο αναζήτησαν και βρήκαν εργασία στον ξενοδοχειακό χώρο, στην αναψυχή και στην εστίαση, ερχόμενοι καθημερινά σε επαφή με τους πελάτες – ντόπιους κι επισκέπτες.

Μπορεί οι δυνατότητες εργασίες να ήταν πριν μερικά χρόνια λίγες στο χώρο του τουρισμού, τώρα, όμως, κάτι φαίνεται να αλλάζει «σίγουρα οι γνώσεις πάνω στο αντικείμενο δίνουν τη δυνατότητα εργασίας κι αποκατάστασης», δηλώνει στο www.ertnews.gr και στέκεται στα 760 ευρώ της οκτάωρης απασχόλησης.

Όσον αφορά στο κόστος της παραμονής σε μια πόλη, όπως η Κομοτηνή; «Προσιτό» σημειώνει με πίστη ότι έκανε σωστή επιλογή.

Ρεπορτάζ: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος