Ροδόπη: Άνοιξαν θαλάσσιους δρόμους με τη δύναμη του αέρα

Τους δικούς τους θαλάσσιους δρόμους «δημιούργησαν» σήμερα στο Θρακικό Πέλαγος ιστιοπλόοι που βρέθηκαν στο Φανάρι τη Ροδόπης. Φρόντισαν και την παραμικρή λεπτομέρεια στα σκάφη τους και άνοιξαν τα πανιά τους , αξιοποιώντας ως αποκλειστική και κύρια πηγή τη δύναμη του ανέμου.

Ροδόπη: Άνοιξαν θαλάσσιους δρόμους με τη δύναμη του αέραΟύριοι οι άνεμοι, στα ύψη και η διάθεσή τους. Μπορεί το εμπόριο, οι μετακινήσεις και οι μεταφορές τώρα να γίνονται με διαφορετικό τρόπο, ωστόσο, η γοητεία του σκάφους που ταξιδεύει με ανοιχτά τα πανιά του εξακολουθεί να έλκει όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τους τυχερούς που αντίκρισαν το θέαμα.

Τα πλωτά τους μέσα έσπευσαν να απαθανατίσουν με κινητά και φωτογραφικές μηχανές, οι στεριανοί , ντόπιοι, επισκέπτες και τουρίστες. Άλλοι από το λιμάνι και άλλοι από τις παραλίες, όπου είχαν βρεθεί από το πρωί. Στους τυχερούς και ο Φακός μας κατέγραψε από απόσταση την όμορφή τους εικόνα.

Στην Ελλάδα, από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο, πραγματοποιούνται αγώνες ιστιοπλοΐας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διεξάγονται οι περισσότεροι. Με το Φανάρι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος να μπαίνει για τα καλά στο χάρτη  των επιδέξιων ιστιοπλόων δείχνοντας πως τόσο η ιστιοπλοΐα, όσο και οι καταδύσεις (εφόσον δοθεί βαρύτητα στον καταδυτικό τουρισμό) μπορούν να έλξουν κόσμο στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος