Ροδόπη: Ανοίγει ο δρόμος για την προστασία του “Σπηλαίου του Κύκλωπα” στη Μαρώνεια

Ανοίγει ο δρόμος για την προστασία και αξιοποίηση ενός σημαντικού τουριστικού-πολιτιστικού-ιστορικού πόλου του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, του περίφημου «Σπηλαίου του Πολύφημου ή του Κύκλωπα στη Μαρώνεια» με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μετά από σημερινή συνεδρίαση του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Μαρωνείας Σαπών ψηφίσθηκε η συμμετοχή του Δήμου σε δύο προγραμματικές συμβάσεις στις οποίες συμβαλλόμενοι φορείς είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Η πρώτη, ύψους 50.000 ευρώ έχει ως αντικείμενο την ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας των αιθουσών του σπηλαίου με ονομασία «Μεγάλη Αίθουσα» και «Αίθουσα του Βωμού».

H δεύτερη, ύψους 750.000 ευρώ έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και μελετών εφαρμογής προκειμένου να καταστεί δυνατή η προστασία, η ανάπτυξη και η βιώσιμη αξιοποίηση του σπηλαίου.

“Οι αποφάσεις που αποτελούν σημείο έναρξης για την πολυδιάστατη τουριστική-πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής είναι προϊόν των παρεμβάσεων και διεκδικήσεων της δημοτικής αρχής από δημόσιους φορείς και συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας” αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος