Ροδόπη: Ανοιχτό το θέμα των αποζημιώσεων για τους πληγέντες της Κρωβύλης και των Ασκητών

Την διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις για να στηριχτούν οι πληγέντες από την ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το 2019, έδωσε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (19-8-2021) αναφέρθηκε στους πληγέντες από τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το 2019 σε οικισμούς όπως: Κρωβύλη, Ασκητές κ.α..

«Ήταν μεγάλη και πρωτόγνωρη η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τότε ανοίγοντας πολλές πληγές στους κατοίκους» είπε ο κος Χαρίτου σημειώνοντας ότι υπάρχει μια δυστοκία στο Υπουργείο Εσωτερικών να αναγνωρίσει το σύνολο των πληγέντων, ώστε να τους καταβληθεί και το αντίστοιχο ποσό.

«Έγιναν παρεμβάσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την αντιπολίτευση και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις ζητώντας να κατατεθούν το ταχύτερο δυνατόν οι αποζημιώσεις για τους κατοίκους αυτών των περιοχών» υπενθύμισε ο κος Χαρίτου χαρακτηρίζοντας πολύ λεπτό το σημείο. «Οφείλει το Υπουργείο Εσωτερικών να αναγνωρίσει όσους επλήγησαν και δικαιούνται αυτής της ενίσχυσης και όχι μόνο τις υποχρεώσεις σε έναν πολύ μικρό- περιορισμένο αριθμό πολιτών που επλήγη» είπε αποκαλύπτοντας ότι: «Είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις από την πλευρά μου. Έτσι ώστε να υπάρξει δικαίωση όλων αυτών των κατοίκων που έχουν πληγεί και οφείλει η οργανωμένη πολιτεία να τους στηρίξει για να μπορέσει να συνεχιστεί η δραστηριότητα τους στον τόπο τους».

Διευκρίνισε μάλιστα σε αυτό το σημείο ότι οι ζημιές σε σχέση με τα αγροτικά και τον ΕΛΓΑ, “έχουν πάρει το δρόμο τους”. «Αναφέρομαι κυρίως στην οικονομική στήριξη των πληγέντων για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ζημιές από εκείνα τα καιρικά φαινόμενα σε κατοικίες, αποθηκευτικούς χώρους κ.α.».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος