Ροδόπη: Αναξιοποίητο το Ορεινό Καταφύγιο Ιάσμου – Μακριά από τα μάτια των επισκεπτών τα Θρακικά Μετέωρα

Αναξιοποίητο παραμένει το ορεινό καταφύγιο στον Ίασμο της Ροδόπης, μακριά από τη θέα των πολλών επισκεπτών, που θα μπορούσαν να έλξουν, τα Θρακικά Μετέωρα, τα σπάνια είδη αρπακτικών πουλιών, τα άγρια άλογα, γενικά η πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, το υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Κι, όμως, οι ντόπιοι κάτοικοι επιμένουν: Ένας υπέροχος ορεινός «κόσμος» παραμένει «καλά φυλαγμένο μυστικό», καθώς η πρόσβαση σε αυτόν είναι ζητούμενο.

Ροδόπη: Αναξιοποίητο το Ορεινό Καταφύγιο Ιάσμου – Μακριά από τα μάτια των επισκεπτών τα  Θρακικά ΜετέωραΠρόσκομμα σημαντικό η κακή κατάσταση του οδοστρώματος. Μια απόσταση είκοσι χιλιομέτρων που τα απαραίτητα έργα βελτίωσης της (στο σύνολό της) θα έδιναν την δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης στην περιοχή σε ντόπιους κι επισκέπτες συμβάλλοντας στην τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Ροδόπη: Αναξιοποίητο το Ορεινό Καταφύγιο Ιάσμου – Μακριά από τα μάτια των επισκεπτών τα  Θρακικά Μετέωρα

«Χρειάζεται μια γενναία τεχνική παρέμβαση», υποστηρίζουν οι άνθρωποι της τοπικής κοινότητας μιλώντας για ουσιαστική βελτίωση του υπάρχοντος χωματόδρομο σε βαθμό τέτοιο που να είναι προσπελάσιμός. Λόγω της τωρινής του κατάστασης είναι αδύνατη η αξιοποίηση των υποδομών του Ορεινού καταφυγίου, ο έλεγχος – επίβλεψη και προστασία τους.

Επίσης, ακυρωμένη εν τη γενέσει της και κάθε προσπάθεια τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής. Μόνη «παρηγοριά» για τον ίδιο το δασικό πλούτο, η μείωση του ζωικού κεφαλαίου τα τελευταία χρόνια (αρνητικό σημάδι για την ίδια την κτηνοτροφία του τόπου), άρα και η απομάκρυνση του κινδύνου της υπερβόσκησης (μεγάλη και υπαρκτή απειλή μέχρι πρότινος).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος