Ροδόπη: Αναστολή της απεργίας των εργαστηριακών και κλινικο-εργαστηριακών ιατρών

Ακυρώνεται η συνέντευξη τύπου που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 12/10 στις 13:30 στα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης λόγω αναστολής της απεργίας των εργαστηριακών και κλινικο-εργαστηριακών ιατρών σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης ( Ι.Σ.Ρ.), του κου Κωνσταντίνου Χαριτόπουλου.

Αιτία της απεργιακής κινητοποίησης θα ήταν η υποχρεωτική και αυτόματη επιστροφή χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ από όλους τους ιδιώτες παρόχους της υγείας στον Οργανισμό λόγω υπέρβασης της προϋπολογισθείσας δαπάνης , το Clawback. Η εφαρμογή του μέτρου του Clawback που ξεκίνησε από το 2013 και πήρε παράταση μέχρι και το 2025 βρίσκει αντίθετους όλους τους κλινικό-εργαστηριακούς.

Ανάλογα με το μήνα και τις δαπάνες που υπερβαίνει ο κάθε τομέας του Εργαστηρίου βγάζουν την υπέρβαση και το ποσοστό, έτσι ενδεικτικά αναφέρουν ότι στους μικροβιολόγους το ποσοστό φτάνει μέχρι και το 40%.

Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τους Μικροβιολόγους, αφορά και τους ακτινολόγους και όλους τους κλινικούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Είχε αποφασιστεί πανελλαδική κινητοποίηση στις 12 Οκτωβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος