Ροδόπη: Άναψε “πράσινο” για την αποζημίωση 46.000 στρεμμάτων με καπνό μπασμά

Αποζημιώνονται 46.000 στρέμματα με καπνό ανατολικού τύπου μπασμά που βρίσκονται στη Ροδόπη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη, μετά από  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου  Λιβανού, την παρουσία της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, Ντόρας Μπακογιάννη, και των δύο Βουλευτών Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ) και Ευριπίδη Στυλιανίδη (Νέα Δημοκρατία).

Ροδόπη: Άναψε “πράσινο” για την αποζημίωση  46.000 στρεμμάτων  με καπνό  μπασμάΟ Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός ανακοίνωσε στους Ευριπίδη Στυλιανίδη και Ιλχάν Αχμέτ ότι:

1. Aπό τα 78 χιλιάδες στρέμματα καπνού συνολικά που θα αποζημιωθούν, τα 46.000 στρέμματα αφορούν καπνό ανατολικού τύπου μπασμά και βρίσκονται στη Ροδόπη.

2. Tο συνολικό ποσό της αποζημίωσης που αφορά στο νομό μας ανέρχεται σε 4,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Αυτό σημαίνει 90 ευρώ ανά στρέμμα για τον κάθε καπνοπαραγωγό ως αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος από την πανδημία Covid-19 το 2020.

3. Aπό το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους ελάχιστους αγρότες που την είχαν εισπράξει, δηλαδή, θα παρακρατηθούν από τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ συνολικά 350.000 ευρώ περίπου, που αφορούν 370 από τους 5.000 συνολικά δικαιούχους καπνοπαραγωγούς του νομού Ροδόπης.

4. Σήμερα υπογράφηκε η σχετική απόφαση με έγκριση του Πρωθυπουργού από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη. Η απόφαση θα σταλεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τυπική έγκριση και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ, ώστε γρήγορα να προχωρήσουμε σε δηλώσεις από τους παραγωγούς και σε εκταμίευση.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:10-11-2021 ΔΤ Λιβανός- Ενίσχυση 11,3 εκατ. ευρώ στους καπνοπαραγωγούς, λόγω πανδημίας

Δείτε εδώ την ανακοίνωσή του Βουλευτή Ε.Στυλιανίδη:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (32)

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ:ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΝΑ 1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος