Ροδόπη: Αναγκαίος ο καθαρισμός των αρδευτικών καναλιών στον κάμπο του Νέου Σιδηροχωρίου

Την αναγκαιότητα καθαρισμού των αρδευτικών καναλιών στο κάμπο του Νέου Σιδηροχωρίου επισημαίνουν αγρότες της περιοχής ζητώντας την άμεση έναρξη εργασιών καθαρισμού των αρδευτικών καναλιών της περιοχής.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα αιρετοί και κάτοικοι επεσήμαναν στον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκο Τσαλικίδη τα προβλήματα και τις ζημιές που προκαλούνται τόσο στις εκτάσεις που διαθέτουν, όσο και στον εξοπλισμό τους. Πρόκειται στο σύνολο τους για αγρότες που βλέπουν κάθε χρόνο τα κτήματα τους να πλημμυρίζουν. Τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης, 5.000-6.000 στρεμμάτων, που υποβαθμίζονται.

Όπως ανέφερε στο www.ertnews.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Νέου Σιδηροχωρίου, ο κος Δημοσθένης Μανίτσας , πρόκειται για πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς με την πρώτη σοβαρή νεροποντή η περιοχή θυμίζει λίμνη. «Είναι ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουμε εδώ και μια δεκαετία» ανέφερε κι εξήγησε ότι “λόγω της παρεμπόδισης της ροής του νερού από την υπάρχουσα βλάστηση και τα φερτά υλικά πλημμυρίζει κάθε χρόνο το βόρειο μέρος του κάμπου».
Παράλληλα, επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας νέας διάνοιξης από το ύψος του Νέου Σιδηροχωρίου έως τα Παγούρια (πρόκειται για δύο οικισμούς της Ροδόπης). Γι αυτό το λόγο όπως σημείωσε έχει αφεθεί από τα χρόνια της πραγματοποίησης των έργων αναδασμού ακόμη μια έκταση έξι (6) μέτρων για την υλοποίηση της.

Η αντί-περιφέρεια Ροδόπης υποσχέθηκε τον καθαρισμό των υφιστάμενων αρδευτικών καναλιών και παρέπεμψε στη δημοτική αρχή για τη δημιουργία του νέου καναλιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος