Ροδόπη: Αναγκαία τα αρδευτικά έργα στην περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου

Στο ζήτημα της έλλειψης νερού που ταλαιπώρησε φέτος μεγάλη ομάδα παραγωγών στην περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «ΠΟΛΗτικής Ανατροπής», ο κος Γιώργος Λουτατίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (21-9-2021).

Αφού αρχικά σημείωσε πως στο Νέο Σιδηροχώρι και στην γειτονική Αδριανή υπάρχουν δύο ταμιευτήρες που θα μπορούσαν να λειτουργούν με τη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων, δηλαδή: ό,τι νερό περισσεύει από τον έναν, να πηγαίνει στον άλλον. Στη συνέχεια παρουσίασε το πρόβλημα που προέκυψε: «Αυτό δεν έχει γίνει από την αρχή, οι δύο ταμιευτήρες ήταν ανεξάρτητοι. Στον ταμιευτήρα της Αδριανής φέτος περίσσεψε νερό και στον ταμιευτήρα του Νέου Σιδηροχωρίου από τον οποίον αρδεύονται 3,500 στρέμματα στέρεψε στις 10 Αυγούστου».

Όπως είπε ο κος Λουτατίδης «Ο δήμος έκανε κάποιες προσπάθειες για να βελτιώσει την κατάσταση με πρωτοβουλία εκτός ορίων του και εκτός αρμοδιότητός του, πήγε με κάποια χωματουργικά μηχανήματα και «βοήθησε» τις αντλίες από τον Φιλιουρή που τραβάνε το νερό για ν α φέρουν νερό μέσα στον ταμιευτήρα».
Ο Πρωτογενής Τομέας, όπως υποστήριξε, “έχει ανάγκη ακόμη και από ένα στρέμμα πόσο μάλλον από τα 3.500 στρέμματα που αρδεύονται στην περιοχή και δίνουν καλή παραγωγή”.

«Ζητάμε τη βελτίωση των ταμιευτήρων. Ο δήμος μας είπε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, δεν είναι της αρμοδιότητάς μας, αλλά της Περιφέρειας. Εγώ λέω ότι θα πρέπει να τονίσει ότι είναι έξω φρενών με αυτή την κατάσταση και ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κάτι» σημείωσε ο κος Λουτατίδης.
Σημειώνοντας πως οι αγρότες της περιοχής έκαναν το τελευταίο τους πότισμα στην καλλιέργεια του βαμβακιού στις 10 Αυγούστου, χάνοντας έτσι το 1/3 της παραγωγής τους «και αυτό», όπως είπε, « είναι σοβαρό ζήτημα για τους ανθρώπους που ζούνε από αυτή τη δουλειά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος