Ροδόπη: Αναγκαία μια Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης με μια Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας η οποία θα διαθέτει το δικό της προσωπικό ώστε να πραγματοποιούνται εθελοντικές αιμοδοσίες και δύο φορές την εβδομάδα εκτός του Τμήματος Αιμοδοσίας του “Σισμανόγλειου” Νοσοκομείου Κομοτηνής επισημαίνουν για μια ακόμη φορά εργαζόμενοι στο χώρο.

«Με την παρουσία του κατάλληλου προσωπικού θα έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε εθελοντικές εξορμήσεις και δύο φορές την εβδομάδα» δήλωσε στο www.ertnews.gr η διευθύντρια του Τμήματος, η κα Μαριάννα Ανδρεάδου
Η εθελοντική αιμοδοσία στη Ροδόπη έχει τους δικούς της υποστηρικτές, ωστόσο, οι αυξημένες ανάγκες κρίνουν αναγκαία την ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος με ακόμη περισσότερους. Έτσι, η ενίσχυση του Τμήματος με Κινητή Μονάδα θα δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιούν περισσότερες αιμοδοσίες από αυτές που πραγματοποιούν ήδη.
Μιλώντας για την προσέλευση στο Τμήμα σημειώνει ότι είναι ικανοποιητική, ωστόσο, η ζήτηση, όπως είπε, είναι πολύ μεγάλη. «Τα χειρουργεία που πραγματοποιούνται είναι πολλά και οι ανάγκες για επιπλέον αιμοληψίες επίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι: «Διακρίνεται από μια σταθερότητα». Αναφερόμενη στο προφίλ των εθελοντών/ντριών έκανε λόγο για άνδρες, γυναίκες, άτομα όλων των ηλικιών, με τις γυναίκες όλο και πιο πολλές τον τελευταίο καιρό.

«Έχουμε προσωπικό πιά. Η άνεση μας είναι μεγαλύτερη να διοργανώνουμε εθελοντικές αιμοδοσίες και το κάνουμε. Στόχος μας θα ήταν κάθε εβδομάδα να μπορούμε να πραγματοποιούμε αιμοληψίες είτε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, είτε σε κάποιο άλλο σημείο» δήλωσε και σημείωσε ότι μετά την προσθήκη μιας επικουρικής θα ακολουθήσει τη νέα χρονιά η πρόσληψη μιας μόνιμης ιατρού.

Φώτο: πηγή διαδίκτυο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος