Ροδόπη: Αναγκαία η στήριξη του Κέντρου Υγείας Σαπών

Οι γριπώδεις ιώσεις προκαλούν κοσμοσυρροή στο Κέντρο Υγείας Σαπών. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, λόγω της επανάκαμψης των κρουσμάτων κορονοϊού και με χαμηλούς τους εμβολιαστικούς δείκτες, καθώς εμβόλια πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα με χαμηλή συμμετοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινές, 23-11-2022, δηλώσεις στο www.ertnews.gr της διευθύντριας του Κέντρου, της κας Ζαχαρούλας Γελάτου αναγκαία κρίνεται η ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι στο Κέντρο υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας μόνιμος γενικός ιατρός. Ενώ κενές εξακολουθούν να παραμένουν οι θέσεις Ακτινολόγων και Μικροβιολόγων. «Έχουμε τα εργαστήρια, έχουμε τους παρασκευαστές δεν έχουμε τους γιατρούς που πρέπει να κάνουν τη γνωμάτευση» είπε.

Παράλληλα, εξακολουθεί να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας χωρίς ασθενοφόρο, σε μια περιοχή που λειτουργούν συνολικά δεκατέσσερα (14) Περιφερειακά Ιατρεία συν δύο Πολυδύναμα -ένα στη Φιλύρα και ένα στην Ξυλαγανή- και η χιλιομετρική απόσταση, που πρέπει να καλυφθεί, είναι μεγάλη.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι παρατηρείται κενό ενημέρωσης στους κατοίκους της περιοχής για την επιλογή του προσωπικού ιατρού. Κενό που καλύπτεται για τους κατοίκους της περιοχής, άλλοτε με τη συνδρομή του τοπικού προέδρου κι άλλοτε με τη βοήθεια των ίδιων των ιατρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος