Ροδόπη – Αν. Γραβάνης: Να προχωρήσει η έγκριση των προτάσεων στο Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης

«Να μπορέσουμε μέσα από τους θεσμικούς ρόλους όλοι να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, αυτό έχει σημασία», ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που παραχωρούν αυτή την ώρα (14:00) οι πρόεδροι των έξι Επιμελητηρίων ΑΜΘ. Αποκλειστικό θέμα της συνέντευξης Τύπου είναι τα δεδομένα που αφορούν την εταιρία ΔΕΣΜ-ΟΣ και το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης των επιχειρήσεων ΑΜΘ.

«Η Περιφέρεια είχε τον σχεδιασμό του Προγράμματος και τη διαχείριση-υλοποίηση την έχει ο ΔΕΣΜΟΣ.» Όπως ανέφερε ο κ. Γραβάνης, τελική αίτηση για υποβολή χρημάτων έχουν υποβάλει 263 επιχειρήσεις, 10.026 προτάσεις αξιολογήθηκαν, ενώ 12.653 δεν έχουν αξιολογηθεί. 24.108 υπέβαλαν αίτηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι 263 ολοκλήρωσαν αίτημα για πιστοποίηση πληρωμής.

«Από χθες δόθηκε δυνατότητα στους αξιολογητές να μπορέσουν να αξιολογήσουν τις προτάσεις καταβολής χρημάτων», ανέφερε ο κ. Γραβάνης. Και κάλεσε την Περιφέρεια “να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση των 10.026 προτάσεων ώστε να μην υπάρχει άλλος χαμένος χρόνος», όπως είπε. «Να κινηθεί άμεσα η Περιφέρεια. Υπάρχει μεγάλο ποσοστό απορρίψεων. Στις 1.000 πρώτες αιτήσεις απορρίφθηκαν οι 329 -αυτό δείχνει ότι το πρόγραμμα είχε διάφορα τεχνικά προβλήματα».

Τέλος, ο κ. Γραβάνης τόνισε ότι: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να λυθούν τα θέματα. Το πιο σημαντικό είναι η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων στον ΔΕΣΜΟΣ μέσα από μια αγαστή συνεργασία όλων των φορέων –Περιφέρεια και Επιμελητήρια.» Για να καταλήξει λέγοντας: «Μοναδικός μας στόχος η στήριξη της επιχειρηματικότητας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος