Ροδόπη – Αλ. Δημοτζίκης: Αντιπλημμυρικά έργα και ΚΑΠΗ ζητούν οι κάτοικοι της Αμβροσίας

Την ανάγκη υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων στους οικισμούς Αμβροσίας, Παλλαδίου και Μικρού Παλλαδίου επισημαίνει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο κος Αλέξανδρος Δημοτζίκης μιλώντας στο www.ertnews.gr. Όπως τόνισε είναι αναγκαία να υλοποιηθούν όσο οι καιρικές συνθήκες, που επικρατούν είναι καλές.

Ροδόπη – Αλ. Δημοτζίκης: Αντιπλημμυρικά έργα και ΚΑΠΗ ζητούν οι κάτοικοι της ΑμβροσίαςΣτη μέση του κάμπου, η Αμβροσία της Ροδόπης στηρίζεται στην αγροτική γη. Ωστόσο, χρόνο το χρόνο, οι νέοι εγκατέλειψαν το χωριό με αποτέλεσμα να μην αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα που φέρει τους οικισμούς της περιοχής να έχουν αδειάσει από νέο κόσμο. «Δυστυχώς τα χωράφια εξακολουθούν να τα δουλεύουν 70ρηδες και 80ρηδες οι νέοι και οι νέες λείπουν » δήλωσε ο πρόεδρος σημειώνοντας ότι από τους 350 ΧΟ και τους 150 Μουσουλμάνους κατοίκους του χωριού έμειναν οι ηλικιωμένοι, με τους νέους της πρώτης πληθυσμιακής ομάδας να επιλέγουν την Κομοτηνή και τους δεύτερους να μεταναστεύουν στη Γερμανία.

Ενδεικτικό της πληθυσμιακής συρρίκνωσης το γεγονός ότι έκλεισε και το τελευταίο καφενείο του χωριού. «Παλιότερα στην Αμβροσία λειτουργούσαν τέσσερις ταβέρνες κι δύο καφετέριες» ανέφερε ο κος πρόεδρος μην κρύβοντας τον προβληματισμό του. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι σημαντικό να λειτουργήσει ΚΑΠΗ, καθώς οι ανάγκες των ηλικιωμένων είναι πολλές. Ανάγκες οι οποίες καλύπτονται εν μέρει με τη λειτουργία του Κοινοτικού Καταστήματος ως Ιατρείου, το οποίο ανοίγει καθημερινά, αλλά και από τους εργαζόμενους του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Αναγκαία και η συντήρηση των παλιών σχολικών κτιρίων, όπου τώρα στεγάζονται οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και του αγροτικού και οδικού δικτύου, αλλά και η αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων ζώων, που εγκαταλείπουν ασυνείδητοι ιδιοκτήτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος