Ροδόπη- Α. Δημοτζίκης: Αντιμέτωποι με αγέλες αδέσποτων σκύλων κάτοικοι της Αμβροσίας και του Παλλαδίου

Αντιμέτωποι με αγέλες σκύλων καταγγέλλουν πως έρχονται καθημερινά κάτοικοι της Αμβροσίας και του Παλλαδίου. Ταλαιπωρημένα αδέσποτα που περιφέρονται νηστικά κι αρκετές φορές κινούνται επιθετικά.

«Το κακό παράγινε» δήλωσε στο www.ertnews.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας, ο κος Αλέξανδρος Δημοτζίκης και παράλληλα αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο άνδρας που είχε δεχθεί επίθεση.

Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα 30-11-2022 στο www.ertnews.gr στάθηκε σε μικρές αγέλες σκύλων αποτελούμενες από νεογέννητα, αλλά και μεγάλα μέλη που επιτίθενται σε μαντριά και κοτέτσια στην προσπάθειά τους να χορτάσουν την πείνα τους. Πρόκειται, όπως είπε για πρόβλημα που έχει διογκωθεί.

«Χθες μπροστά από την εκκλησία στο χωριό ήταν δώδεκα (12) συνολικά» ανέφερε μην κρύβοντας τον προβληματισμό του για την απουσία κάθε μέριμνας από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

«Κοινοποιήσαμε το πρόβλημα στο δήμαρχο και μας υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει ο ίδιος την επίλυσή του» ανέφερε και έκανε λόγο για συχνές επιθέσεις σε ηλικιωμένους και όχι μόνο κατοίκους της περιοχής. «Είναι αναγκασμένοι από το φόβο τους να προχωρούν κρατώντας ξύλα » υποστήριξε προσθέτοντας «έχουν δεχθεί επιθέσεις μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι και αυτό είναι επικίνδυνο» τόνισε χαρακτηρίζοντας το θέαμα αυτών των περιστατικών «τραγικό» από μόνο του.

Λόγω και κάποιων ασυνείδητων κυνηγών πάντα μετά το τέλος της λήξης της κυνηγετικής περιόδου ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων αδέσποτων αυξάνει με αποτέλεσμα να φαντάζει επιτακτική, τόσο η λειτουργία ενός δημοτικού κυνοκομείου, όσο και η υλοποίηση μιας πιο οργανωμένης πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος που τείνει να λάβει στην περιοχή μεγάλες διαστάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος