Ροδόπη – Α. Δημοτζίκης: Ανεπαρκής η αντιπλημμυρική θωράκιση σε Αμβροσία και Παλλάδιο

«”Καμπανάκι” κινδύνου» χτυπά η κοινότητα της Αμβροσίας με αφορμή την αλλαγή του καιρού και την προβλεπόμενη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. Όπως υποστηρίζει στο www.ertnews.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας, ο κος Αλέξανδρος Δημοτζίκης για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού “δεν έγιναν παρά ελάχιστα έτσι είναι ορατό το ενδεχόμενο της δημιουργίας νέων πλημμυρικών φαινομένων”.

«Πολλά από τα προβλήματα δεν λύθηκαν, παραμένουν τα ίδια» ανέφερε και σημείωσε ότι μόνο μια τάφρος στο Μικρό Παλλάδιο έχει καθαριστεί, «στα υπόλοιπα», όπως είπε, «δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση».

Πιο συγκεκριμένα στάθηκε σε δύο (2) κεντρικά κανάλια που διατρέχουν την περιοχή, σε αυτό του Παλλαδίου και σε αυτό της Αμβροσίας. «Πέρσι έγινε καθαρισμός, φέτος όμως όχι με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις να είναι ορατός“. Κίνδυνος και από την διέλευση του Τραύου ποταμού και από τους δυο οικισμούς. «Δεν έχει καθαριστεί χρόνια» σημειώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας και κάνει έκκληση για επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται.

«Γνωρίζουμε ποιές κατοικίες του Παλλαδίου θα κινδυνέψουν σε περίπτωση σχηματισμών ορμητικών χειμάρρων από φερτά υλικά και κάνουμε παρεμβάσεις με ένα μηχάνημα που διαθέτουμε» εξήγησε σήμερα 30-11-2022 ο κος Δημοτζίκης και σημείωσε ότι για την απουσία έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιοι αιρετοί με την κατάθεση της αγωνίας των κατοίκων της περιοχής και το δικό του έγκαιρο προειδοποιητικό “καμπανάκι“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος