Ροδόπη: 10.000 νέοι Ευρωπαίοι εθελοντές στην Κομοτηνή την τελευταία 10ετία

Δέκα χρόνια συνεργασίας με τους ανθρώπους της Κομοτηνής και υλοποίησης δράσεων στην Πρωτεύουσα της Θράκης συμπληρώνει ο κος Αργύρης Χούλιας Νόμιμος Εκπρόσωπος της System & G. Την τελευταία εβδομάδα και για ένα συνολικά μήνα βρίσκεται (θα συνεχίζει να βρίσκεται) στην περιοχή της Ροδόπης με αφορμή την υλοποίηση ενός ακόμη προγράμματος, του “Safe Town”.

“Η Κομοτηνή δεν είναι η πόλη που γεννήθηκα, δεν είναι η πόλη που μεγάλωσα, αλλά είναι η πόλη όπου ζω και θέλω να συνεχίσω να ζω γιατί μου αρέσει πάρα πολύ ” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (23-7-2021).

Είναι μια προσπάθεια που υποστηρίζεται από το Δήμο Κομοτηνής, την Περιφέρεια, τον Ερυθρό Σταυρό και την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ, μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια που ως σκοπό έχει να φέρει νέους από τη Σλοβακία, αλλά και τους Έλληνες εθελοντές, να υποστηρίζουν δραστηριότητες πρόληψης και το Δάσος της Νυμφαίας, αλλά και προώθησης του χώρου αυτού ως ένα τρόπο αναψυχής για τους κατοίκους της Κομοτηνής.

Την πρώτη εβδομάδα τα παιδιά, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τελείωσαν τις εκπαιδεύσεις σε όλους τους φορείς, που στηρίζουν επίσης το πρόγραμμα, πραγματοποίησαν επισκέψεις μελέτης στους χώρους τους και ξεκίνησαν ήδη την πυροπροστασία και την πυρασφάλεια στο άλσος της Νυμφαίας. «Όλα τα παιδιά δηλώνουν εντυπωσιασμένα από την πόλη της Κομοτηνής. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος και για τα ίδια τα παιδιά. Περίπου 5.000 νέοι άνθρωποι επισκέφτηκαν την πόλη αυτά τα 10 χρόνια. Έρχονται, υπάρχει μια συνέχεια, τους αρέσει, θέλουν να μείνουν στην πόλη» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο κος Χούλιας.

Ικανοποιημένη η Κατερίνα από την Σλοβακία, που συμμετέχει στο πρόγραμμα για να μάθει, όπως είπε, πώς λειτουργεί η Πολιτική Προστασία, και πως προστατεύονται οι Δασικές Εκτάσεις

«Ενδιαφέρομαι για το περιβάλλον και για ό,τι έχει να κάνει γύρω από τα δάση και την προστασία αυτών, κάθε καλοκαίρι σημειώνονται πολλές δασικές πυρκαγιές δυστυχώς στην Ελλάδα και σε ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί κανείς να μάθει για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων και την πρόληψή τους» δήλωσε η Κατερίνα.

Χαρακτήρισε δε «Πολύ φιλόξενη πόλη την Κομοτηνή, με μεγάλη εμπειρία, και πρόθυμους τους υπευθύνους να μεταφέρουν τις γνώσεις τους» για να καταλήξει λέγοντας: «Το πιο σημαντικό δεν είναι να κάνεις όλα τέλεια, αλλά να κάνεις αυτό που σου αναλογεί ώστε να έχουμε μηδέν απορρίμματα πεταμένα αλόγιστα στη Φύση».
Info

Το “Safe Town” υλοποιείται από την System & G Greece, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «European Education and Culture Executive Agency»

Συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος