Ρεκόρ για γκίνες: Φοιτητές του ΤΕΦΑΑ αιμοδοτούν εθελοντικά για 23 έτη

Επί 23 συναπτά έτη οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους αιμοδοτώντας εθελοντικά. Η Θεοδότα Τζουβάρα, φοιτήτρια της ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», για την αυριανή, Τρίτη, εθελοντική αιμοδοσία τις ώρες 09:30-13:00, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

«Είναι μια πρωτοβουλία που θέλουμε να βρει αποδέκτες και εντός της πόλης, όχι μόνο στους συμφοιτητές μας», δήλωσε και σημείωσε πως είναι μια διοργάνωση που βοηθά και τους ίδιους τους φοιτητές πάρα πολύ. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός μαθήματος που ωθεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να διοργανώσουν κάτι μόνοι τους, να δουν πώς διοργανώνεται μια τέτοιου είδους εκδήλωση.

Ρεκόρ για γκίνες: Φοιτητές του ΤΕΦΑΑ αιμοδοτούν εθελοντικά για 23 έτη«Μαθαίνουμε πώς να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, από το πιο απλό, το πώς να συντάσσουμε δηλαδή τα δελτία τύπου, μέχρι το πώς να προβάλλουμε μια τέτοια πρωτοβουλία», είπε. Στην αυριανή εκδήλωση θα υπάρξουν και διάφορα event που θα ψυχαγωγήσουν τους συμμετέχοντες, όπως: Μουσική, χορός, από τις αντίστοιχες ειδικότητες, παρουσίαση προγράμματος από φοιτητή με κιθάρα κι ερμηνεία γνωστών αγαπημένων τραγουδιών.
Στο εργαστήρι κινητικής μάθησης, αλλά και στο αίθριο του ΤΕΦΑΑ θα φιλοξενηθούν όλες οι εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν στο κοινό.
«Είναι μια ειδικότητα η οποία δεν είναι πολύ διαδεδομένη ακόμη, ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλά. Είναι αναπτυσσόμενη έχει να κάνει πάρα πολύ με τον τουρισμό, με τα ξενοδοχεία με το πώς θα προσεγγίσουμε τους ανθρώπους από άποψη ψυχαγωγίας, έχει να κάνει με όλα τα extreme sports το τι μπορούμε να κάνουμε στη φύση, είναι μια διαφορετική προσέγγιση του αθλητισμού, κάτι που ξεφεύγει από τον πρωταθλητισμό, την ειδική αγωγή και από το κομμάτι της αποκατάστασης των τραυματισμών αντικείμενα άλλων ειδικοτήτων» ανέφερε ενθουσιασμένη με το αντικείμενό της.

Αποδέκτης όλων των φιαλών που θα συγκεντρωθούν από την προσφορά των φοιτητών και των φοιτητριών θα είναι, και αυτή τη χρονιά, η τράπεζα αίματος του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Παρόν στην εκδήλωση θα είναι ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής», ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος