“Τρέχουν” οι ημερομηνίες για τις αναγγελίες ζημιών στην Ξάνθη από τον ΕΛΓΑ

Για 15ημέρες οι Αγρότες και παραγωγοί της Ξάνθης, των οποίων καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι καλλιέργειες από την πρόσφατη θεομηνία, θα μπορούν να κάνουν τη δήλωση ζημιάς, στο Δήμο Τοπείρου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ, Δημήτρης Πανταζής, διαβεβαίωσε τους Αγρότες πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις γρήγορα και όλες οι διαδικασίες, προκειμένου να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις, «οι οποίες δεν θα αδικούν τον παραγωγό», υπογράμμισε ο κ. Πανταζής.
Οι αποζημιώσεις αφορούν πέρα από τη δυτική πλευρά της Ξάνθης και περιοχές του Δήμου Ξάνθης, όπου και εκεί είχαμε καταστροφές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Αγροτών στο Δήμο Τοπείρου, Κώστας Δαλάτσης, αφού εξήρε την άμεση ανταπόκριση του υπουργού, ζήτησε να τρέξουν ταχύτατα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις, ειδικά για τους σιτοπαραγωγούς. «Σε ότι αφορά τις δενδρώδεις καλλιέργειες, οι άνθρωποι δεν θα πάρουν παραγωγή, ίσως για τα επόμενα 4 χρόνια και εδώ θα πρέπει να ισχύσουν προνόμια για να απαλλαγούν από οικονομικά βάρη, για τα οποία δεν έχουν έσοδα να καλύψουν», τόνισε ο κ. Δαλάτσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος