“Ναυαγός στο Σπίτι μου”: Η έμπνευση του καλλιτέχνη shadow art Τ. Βαΐτση εν μέσω κορονοϊού

Το νέο έργο του Τρ. Βαϊτση για τον εγκλεισμό της πανδημίας, λέγεται “Ναυαγός στο Σπίτι μου”.
“Ναυαγός στο Σπίτι μου”: Η έμπνευση του καλλιτέχνη shadow art Τ. Βαΐτση εν μέσω κορονοϊούΠρόκειται για ένα νέο γλυπτό από απλά υλικά και πολλές φορές απορρίμματα, του καλλιτέχνη, το οποίο βλέποντάς του δεν σημαίνει και τίποτα, αλλά η σκιά του στον τοίχο από τον κατάλληλο φωτισμό, αποκαλύπτει ένα αριστούργημα! Εν προκειμένω ένα πρόσωπο… Ο καλλιτέχνης αξιοποιώντας το χρόνο που είχε λόγω εγκλεισμού από την πανδημία, διοχέτευσε όλη του την ενέργεια και την έμπνευσή του στο παιχνίδι του φωτός με τη σκιά που για τον κ. Βαΐτση, σκιά δεν υπάρχει, είναι απλά λιγότερο φως!
Ο κ. Βαΐτσης μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ Κομοτηνής και μάλιστα μας παραχώρησε και τις πρώτες φωτογραφίες του νέου του γλυπτού, καθώς ακόμα δεν το έχει ανεβάσει ο ίδιος στην σελίδα του.

“Ναυαγός στο Σπίτι μου”: Η έμπνευση του καλλιτέχνη shadow art Τ. Βαΐτση εν μέσω κορονοϊού“Επέλεξα να αποτυπώσω το βίωμα αυτό με ένα πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που μοιάζει με Ναυαγό, με μακριά μαλλιά και γένια, όπως άλλωστε συνέβη σε πολλούς καθώς δεν μπορούσαν να κουρευτούν. Το πλέγμα στη σκιά δηλώνει τον εγκλεισμό. Μια θλίψη διακρίνεται στο πρόσωπο αυτό. Αλλά υπάρχει κι ένα αισιόδοξο σημείο. Ο άνθρωπος έχει ορίσει την πορεία από αριστερά προς δεξιά ως θετική (βλέπε γραφικές παραστάσεις, χάρακας, γραφή κι ανάγνωση…). Το βλέμμα κοιτάει δεξιά. Συνεπώς, κοιτάμε μπροστά. Δεν μας πτοεί η πανδημία. Θα την αφήσουμε πίσω μας…
Το έργο αυτό, έρχεται να ολοκληρώσει την ενότητα “Μυαλό και Ψυχή σε Εγκλεισμό”. Μια ενότητα εμπλουτισμένη με νέα έργα, που έγιναν μέσα στην πανδημία. Ας ελπίσουμε πως όταν ανοίξουν οι χώροι πολιτισμού, η ενότητα θα ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις και θα έχετε τη δυνατότητα να τη δείτε από κοντά”, αναφέρει ο δημιουργός.
Τέλος δεν έκρυψε την επιθυμία του να δει το γλυπτό του να στολίζει και άλλους μεγάλους χώρους Πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς το γλυπτό είναι μεγάλο και δεν χωράει στο ιδιωτικό του χώρο στο σπίτι της σκιάς στην Ξάνθη.

Σε ερώτηση για την διαδικτυακή προβολή του νέου του γλυπτού, είπε πως ναι βοηθάει, αλλά η τέχνη είναι κάτι που θα πρέπει να την απολαμβάνεις από κοντά, με φυσική παρουσία και να εισπράξεις τα δώρα της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος